MANČESTER SITI

Gvardiola: Nismo ovim duelom ušli u historiji, ali počinjemo da je pišemo

Meni je drago da smo mi odigrali drugo poluvreme sa karakterom, rekao je poslije utakmice menadžer Sitija

Pep Gvardiola. Arhiva

G. Šumar

15.4.2021

Mančester siti plasirao su u polufinale Lige prvaka, nakon što je u dvomeču bio bolji od Borusije Dortmnd. Posle revanša u Njemačkoj menadžer "Građana" Pep Gvardiola (Guardiola) bio je veoma sretan i rekao da želi početi graditi historiju kluba iz Mančestera. Siti je slavio 2:1 na “Signal Iduna Parku” poslije preokreta i ukupnim rezultatom 4:2 prošao među najbolja četiri tima Evrope za ovu sezonu.


Drugo polufinale

- Nevjerovatno sam sretan zbog kluba, predsjednika, navijača, svih, rekao je Gvardiola i dodao:

- Ovo je drugi put da igramo polufinale – nismo ovim duelom ušli u historiji, ali počinjemo da je pišemo. Biti jedna od najbolje četiri ekipe u Evropi i igrati protiv ovih velikih i jakih timova je zaista sjajno. Ovo takmičenje možda nije pošteno jer sve zavisi od jedne utakmice. Danas je bio penal koji možda u drugoj situaciji ne bi bio dosuđen, ali ovo takmičenje zavisi od situacije. Meni je drago da smo mi odigrali drugo poluvreme sa karakterom, rekao je poslije utakmice menadžer Sitija.


Četiri trofeja

Poznato je da su parovi polufinala Lige prvaka Pari Sen Žermen – Mančester Siti i Real Madrid – Čelsi.

- Nalazimo se u polufinalu FA kupa, polufinalu Lige prvaka i u finalu Karabao kupa. Potrebne su nam još tri pobjede u Premijer ligi... Nevjerovatno je šta smo postigli. Ne razmišljamo o osvajanju četiri trofeja, idemo od meča do meča, zaključio je Gvardiola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.