FK SARAJEVO

Marinović: Imamo širok izbor igrača, imat ćemo adekvatne zamjene za igrače koji ne igraju

Imamo prednost domaćeg terena, i nadam se da ćemo uz dobru igru doći do povoljnog rezultata

Marinović i Fanimo. FK Sarajevo

Piše: G. Šumar

15.4.2021

Prvaka i lidera s Koševa u subotu (19 sati) očekuje možda i najvažnija utakmica sezone protiv drugoplasiranog Borca, koji ima pet bodova manje.


Igrački kadar

- Mi smo već duboko u prvenstvu, odigrali smo veliki broj utakmica, kao i ostele ekipe, tako da dolazimo u situaciju da ima dosta kartoniranih igrača - rekao je trener Sarajeva Vinko Marinović i dodao:

- Međutim, što se nas tiče, imamo širok izbor igrača, tako da ćemo imati adekvatne zamjene za igrače koji ne igraju.

Mirko Oremuš i Aleksandar Pejović zbog suspenzije neće biti u sastavu, dok su odranije povrijeđeni Mersudin Ahmetović, Đani Salčin, Dal Varešanović No, već drugi dan je zbog upale grla van stroja i Matijas Fanimo (Matthias).


Povratak samopouzdanja

- Već smo u ritmu utakmica, gdje je skoro svaki meč derbi. Te šanse koje smo imali možda nismo iskoristili na najbolji mogući način. Ali, radimo na trenizima i nadamo se da ćemo u narednim utakmicama doći do tih golova. A samim tim i do samopouzdanja igrača, ističe Marinović, koji se potom osvrnuo na predstojeći derbi sa Banjalučanima.

- Borac ovog proljeća igra dosta dobro, imaju samo jedan poraz protiv Veleža. Te pobjede su ih dovele do druge pozicije. Dobra su ekipa, u dobroj formi, a što se nas tiče, igramo kod kuće na Koševu - imamo prednost domaćeg terena, i nadam se da ćemo uz dobru igru doći do povoljnog rezultata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.