ITALIJA

Predsjednik Serije A traži povratak navijača nakon vladine odluke vezane za Euro

Postoji protokol koji bi jamčio fizičku distancu, a navijačima pružio apsolutnu sigurnost

A. Vatreš

Paolo Dal Pino

Foto: AGENCIJE


Predsjednik Prve talijanske nogometne lige Paolo Dal Pino zatražio je da se dopusti dolazak navijača na utakmice Serije A nakon što je italijanska vlada prije dva dana dozvolila da bude popunjeno barem 25 posto kapaciteta stadiona Olimpiko tokom nogometnog Eura.

- Pozdravljamo vladinu odluku. To je važan znak za državu i početak vraćanja u normalno stanje. Stoga se nadamo će uskoro biti dozvoljen povratak navijača i na utakmice Serije A, barem 1.000 gledatelja, kao što je bilo na početku ove sezone. A ako bi se stanje sa epidemijom koronavirusa popravilo, mogli bi povećavati broj navijača na tribinama. Prva liga je još prije godinu dana napisala protokol koji bi jamčio fizičku distancu, a navijačima pružio apsolutnu sigurnost - izjavio je za italijanske medije predsjednik Serije A Paolo Dal Pino, prenosi Hina.

Italijanska vlada se našla u situaciji da prihvati UEFA-in uvjet ili da izgubi domaćinstvo četiri utakmice EP-a, iako u zemlji još uvijek ima veliki broj zaraženih koronavirusom.

Rim je jedan od 12 gradova koji bi trebao biti domaćin ovogodišnjeg Eura (11. juni -11. juli), a upravo će se na rimskom stadionu Olimpiko 11. jula utakmicom između Italije i Turske otvoriti EP.

Više o temi Serie A

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na