FA POTVRDIO

Butrojd nakon sedam godina napustio klubu U21 reprezentacije Engleske

Triput zaredom odveo Englesku na završnicu Evropskog prvenstva igrača do 21 godine

Ejdi Butrojd. AGENCIJE

A. Vatreš

16.4.2021

Engleski nogometni savez (FA) u petak je objavio da dosadašnji izbornik muške U-21 rerezentacije Ejdi Butrojd (Aidy Boothroyd) napušta tu dužnost nakon što je na njoj proveo sedam godina.

Butrojd je triput zaredom odveo Englesku na završnicu Evropskog prvenstva igrača do 21 godine, ali je na posljednjem njegova reprezentacija završila na zadnjem mjestu u skupini s Portugalom, Švicarskom i Hrvatskom.

Engleze su od plasmana u četvrtfinale dijelile minute, jer su do prve minute sudijske nadoknade dvoboja s Hrvatskom vodili s 2:0, što im je bilo dovoljno za prolaz. No, sjajnim pogotkom Domagoja Bradarića izabranici Igora Bišćana došli do rezultata koji ih je odveo u četvrfinale Eura, a Engleska je zbog lošije gol-razlike u krugu s Hrvatskom i Švicarskom završila kao zadnja te tako drugi put zaredom nije došla među osam najboljih na Europskom prvenstvu.

- Bila mi je najveća čast predstavljati FA i voditi engleske reprezentacije na najvećim turnirima. Nije završilo onako kako smo željeli, ali sam vrlo ponosan što sam mogao blisko sarađivati s igračima za koje sam uvjeren da će imati sjajne reprezentativne karijere i što sam s njima proživio neke vrlo posebne trenutke tijekom godina - izjavio je Butrojd u službenom priopćenju na internetskom portalu Engleskog nogometnog saveza, prenosi Hina.

Butrojd je u početku svog angažmana vodio reprezentativne uzraste do 19 i 20 godina, a 2017. je preuzeo mjesto selektora U-21 reprezentacije, kad je Geret Sautgejt (Gareth Southgate) promoviran u selektora najbolje engleske momčadi.

Butrojd je na Euru u Sloveniji imao oslabljenu reprezentaciju, jer nije mogao računati na nekolicinu najkvalitetnijih igrača te generacije poput Fila Foden (Phila), Mejsona Grinvuda (Mason Greenwood), Mejsona Maunta (Mason Mount) ili Džuda Belingema (Jude Bellingham), što zbog povreda, a što zbog poziva u A reprezentaciju, čiji su dvoboji kvalifikacija za SP 2022. kolidirali s grupnom fazom takmičenja na EP-u igrača do 21 godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.