ZMAJEVI

Bivši selektor o reprezentaciji BiH, tražio sam da nađu nekoga drugog, nisam više mogao

Krenule su operacije, išlo je sve teže

Prosinečki: Imao sam zdravstvene probleme. Arhiv

N. Demirović

16.4.2021

Robert Prosinečki je kao selektor reprezentacije BiH imao sjajnu Ligu nacija, a potom su kola krenula nizbrdo. U popularnom podcastu Inkubator govorio je o vremenu u reprezentaciji BiH.

- Igrali smo Ligu nacija, odradili smo to na najbolji način, BiH je bila prva u grupi i igralo se dobro. Onda su došle kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a u tom periodu ja se razbolim i kreću operacije. Imao sam zdravstvene probleme i možda nisam više bio pravi za reprezentaciju. Ključ je bilo 2:2 protiv Grčke. Vodili smo 2:0 i da se tu pobijedilo, vjerovatno bi bilo sve drugačije. Onda je došla Finska, gdje nismo odigrali dobro i više nije bilo iste želje kod igrača. Nisu imali istu želju da pobjede kao u Ligi nacija - rekao je Prosinečki.

Otkrio je da je sam zatražio da ode.

- Nisam mogao to preokrenuti da budemo pravi. Imali smo utakmicu kvalifikacija za odlazak na EP sa Sjevernom Irskom, koja se trebala igrati u Zenici, a ja sam prije toga rekao da nađu nekog drugog ko bi to mogao izmotivirati i ko bi mogao napraviti najbolje da BiH ode na Evropsko prvenstvo. Nažalost, utakmica se izgubila. Bile su dobre šanse da se ode na EP - naglasio je Prosinečki.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.