SEVILJA

Mesi izašao pred novinare: Hoće li ostati u Barceloni?

Uvijek je lijepo podignuti trofej pobjednika, rekao je Argentinac

G. Šumar

Lionel Mesi

Foto: AFP


Dugo se Lionel Mesi (Messi) nije pojavljivao "jedan na jedan" pred novinarima. Ove sezone takve slučajeve možemo nabrojati na prste jedne ruke. Ali, kad Mesi priča, onda svi šute i zapisuju. Ovoga puta, u slavljeničkom tonu, jer Barcelona je osvojila još jedan Kup kralja. U Sevilji je poražen Atletik Bilbao, ekipa koja je u dvije sedmice uspjela izgubiti dva finala kupova, onaj prošlosezonski od Real Sosijedada, a onda i ovaj od Barse.

Ovo je jako sretan dan za nas kao kolektiv

- Uvijek je lijepo podignuti trofej pobjednika, rekao je Mesi i dodao:

- Ovo je jako sretan dan za nas kao kolektiv.

Kad je već bio u "flash-zoni" za medije na stadionu "Cartuja", zašto ga ne pitati o budućnosti u Barceloni. Ugovor mu ističe 30. juna... Ali, o tome, ni rekao riječi.

- Šteta je što ovaj trofej sada ne možemo proslaviti s našim navijačima. Jako loše za nas, ali to je cijena vremena u kojem živimo. Ovi kupovi su uvjek dobri za slavlje, ljudi uživaju u tome. Odigrali smo dobro, znali smo da će se Atletik gusto postaviti u formaciji 4-4-2, a to su i napravili. Bili smo dobri u oba poluvremena, a oni su pali u drugom - rekao je Mesi.

Sezona još nije gotova, Barsu čeka borba s Realom i Atletikom iz Madrida za naslov prvaka u La Ligi.

- Nije nam išlo u prvoj polovici sezone, a onda smo iz kola u kolo postajali sve bolji i opasniji. Tu smo, u borbi. Šteta je zbog rezultata u El klasiku, jer smatram da smo mogli doći do pozitivnog rezultata - zaključio je kapitan Barcelone.

Nakon utakmice igrači su jedan po jedan stizali pred Mesija kako bi se slikali s njime i trofejem, pogledajte video:

Više o temi Lionel Messi

SEVILJA
Barcelona osvojila Kup Kralja
PJEVAČ TEK PROHODAO
Enes Begović za "Avaz": Tražen sam kao Mesi
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na