SEVILJA

Mesi izašao pred novinare: Hoće li ostati u Barceloni?

Uvijek je lijepo podignuti trofej pobjednika, rekao je Argentinac

Lionel Mesi. AFP

G. Šumar

18.4.2021

Dugo se Lionel Mesi (Messi) nije pojavljivao "jedan na jedan" pred novinarima. Ove sezone takve slučajeve možemo nabrojati na prste jedne ruke. Ali, kad Mesi priča, onda svi šute i zapisuju. Ovoga puta, u slavljeničkom tonu, jer Barcelona je osvojila još jedan Kup kralja. U Sevilji je poražen Atletik Bilbao, ekipa koja je u dvije sedmice uspjela izgubiti dva finala kupova, onaj prošlosezonski od Real Sosijedada, a onda i ovaj od Barse.


Ovo je jako sretan dan za nas kao kolektiv

- Uvijek je lijepo podignuti trofej pobjednika, rekao je Mesi i dodao:

- Ovo je jako sretan dan za nas kao kolektiv.

Kad je već bio u "flash-zoni" za medije na stadionu "Cartuja", zašto ga ne pitati o budućnosti u Barceloni. Ugovor mu ističe 30. juna... Ali, o tome, ni rekao riječi.

- Šteta je što ovaj trofej sada ne možemo proslaviti s našim navijačima. Jako loše za nas, ali to je cijena vremena u kojem živimo. Ovi kupovi su uvjek dobri za slavlje, ljudi uživaju u tome. Odigrali smo dobro, znali smo da će se Atletik gusto postaviti u formaciji 4-4-2, a to su i napravili. Bili smo dobri u oba poluvremena, a oni su pali u drugom - rekao je Mesi.


Sezona još nije gotova, Barsu čeka borba s Realom i Atletikom iz Madrida za naslov prvaka u La Ligi.

- Nije nam išlo u prvoj polovici sezone, a onda smo iz kola u kolo postajali sve bolji i opasniji. Tu smo, u borbi. Šteta je zbog rezultata u El klasiku, jer smatram da smo mogli doći do pozitivnog rezultata - zaključio je kapitan Barcelone.

Nakon utakmice igrači su jedan po jedan stizali pred Mesija kako bi se slikali s njime i trofejem, pogledajte video:


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.