LEGENDARNI STRUČNJAK

Ferguson kritizirao pokretanje Superlige

Ne slaže se s idejom

Aleks Ferguson. AGENCIJE

A. Vatreš

19.4.2021

Najtrofejniji britanski nogometni stručnjak Aleks Ferguson (Aleks Ferguson) kritizirao je ideju o Superligi koju želi pokrenuti skupina evropskih nogometnih velikana među kojima se nalazi i šest premijerligaša.

RMC Sport jučer je tokom dana objavio kako Mančester junajted, Liverpul, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Barcelona, Real Madrid, Atletiko Madrid, Inter, Milan i Juventus navodno žele pokrenuti Superligu u kojoj bi sudjelovalo 20 elitnih evropskih klubova.

Ta informacija dobila je potvrdu kasno navečer.

- Razgovor o Superligi je odmak od 70 godina evropskog klupskog nogometa. I kao igrač provincijske ekipe Danfermlina 60-ih godina i kao trener Aberdina koji je osvojio Kup pobjednika kupova, bilo je to poput penjanja na Mont Everest - rekao je Ferguson za Reuters.

- Everton troši 500 miliona funti za izgradnju novog stadiona s ambicijom igranja u Ligi prvaka. Navijači širom svijeta vole takmičenje kakvo jest - rekao je.

Izrazio je sumnju kako je Mančester junajted uključen u ovaj projekt.

- Nisam siguran da je Manchester United umiješan u ovo, jer nisam dio procesa donošenja odluka - dodao je Ferguson koji je vodio "Crvene đavole" 26 godina osvojivši čak 38 trofeja, uključujući 13 naslova Premijer lige i dvije Lige prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.