PREDSJEDNIK HNS

Šuker: Nećemo dopustiti osnivačima Superlige kontrolu nad nogometom

Protiv odluke o formiranju novog takmičenja

Šuker: Nogomet kakav poznajemo sada treba i dalje biti takav. AGENCIJE

A. Vatreš

19.4.2021

Predsjednik hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker rekao je u ponedjeljak za španske novine "Marca" kako UEFA neće dopustiti osnivačima Superlige da kontroliraju nogomet u Evropi.

- Iz UEFA-e nećemo dopustiti urušavanje nogometne piramide temeljene na solidarnosti među klubovima i među 55 evropskih nogometnih saveza - izjavio je Šuker, član izvršnog odbora UEFA-a, evropske krovne nogometne organizacije, prenosi Hina.

- Dvanaest klubova ne može kontrolirati čitav evropski nogomet, a to kažem iz svog igračkog iskustva. I to kao bivši igrač dvaju od tih klubova, Real Madrida i Arsenala, a sada i kao osoba koja upravlja Savezom - dodao je.

U nedjelju navečer je 12 bogatih klubova dogovorilo osnivanje Superlige, zatvorenog takmičenja u kojem bi se "što je prije moguće" takmičilo 20 klubova.

- Nogomet kakav poznajemo sada treba i dalje biti takav. Treba dopustiti malim klubovima i onima srednje veličine da se takmiče protiv velikih te da ih pokušavaju pobijediti. To je sport kakvog svi želimo, a kojeg ne žele malobrojni vlasnici klubova - istakao je Šuker.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.