FS BIH

Zeljković se sastao sa Čeferinom, predsjednik UEFA-e bi prije početka EURO-a trebao doći u Sarajevo

UEFA je prepoznala i podržala naš projekat izgradnje 12 terena sa hibridnom travom, rekao Zeljković

A. M.

19.4.2021

Čeferin i Zeljković. FS BiH

Nakon današnjeg sastanka Izvršnog odbora UEFA, a prije sutrašnjeg Kongresa, Aleksander Čeferin, predsjednik krovne evropske fudbalske organizacije, sastao se sa delegacijom FS BiH na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem.

Predsjednik Zeljković je izrazio zadovoljstvo ovim sastankom.

- Zahvaljujem predsjedniku UEFA-e koji je nakon izuzetno turbulentnog dana našao vremena da razgovara sa nama. Ovaj sastanak smatram veoma značajnim za daljnji razvoj fudbala u BiH, a posebno infrastrukture. To je bila i glavna tema o kojoj smo razgovarali, odnosno predstavio sam prioritetne projekte iz plana razvoja Save. UEFA je prepoznala i podržala naš projekat izgradnje 12 terena sa hibridnom travom te kao i do sada pokazala izuzetno razumijevanje za brojne izazove i probleme sa kojima se suočavamo kao krovna fudbalska organizacija u BiH. Nakon ovog razgovora siguran sam da će se Savez u svim segmentima još brže razvijati - rekao je Zeljković.

Zeljković je na kraju dodao da će se još jednom u narednih mjesec dana sastati sa predsjednikom UEFA-e te da će Čeferin ukoliko epidemiološka situacija bude dozvoljavala, prije početka EURO-a posjetiti FS BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.