ITALIJA

Velika svađa u Seriji A oko Superlige

Juventus, Inter i Milan su na pomenutom sastanku jasno i glasno rekli da žele nastaviti igrati Seriju A

Andrea Anjeli. Arhiva

G. Šumar

20.4.2021

Dok su proživljavali teške trenutke Milan i Inter su šutjeli i bili lojalni postojećem sistemu. Čim su se osilili sa novcem kineskih investitora riješili su da odu. Juventus je već odavno radio na tome. Samo je čekao pravi trenutak. Gazda Juventusa Andrea Anjeli (Agnelli) bio je možda i začetnik ideje o zatvorenoj Superligi. I kad su mu direktori ostalih klubova zamjerili zbog toga što se zalaže za zatvoreno takmičenje imao je spremnu repliku.

Konkretno, mali italijanskim klubovi su se prema pisanju rimske "Republike" pobunili zbog toga što će Juventus, Milan i Inter sa 350.000.000 eura koje će godišnje dobijati od Superlige osvajati Skudeto u narednih 80 godina. Anjeli je kao iz topa odgovorio:

- Ali tako je već 80 godina.

Takve riječi su navodno naljutile kolege iz ostalih klubova, pa je Urbano Kairo (Cairo), prvi čovjek gradskog rivala Torina, Anjelija navodno nazvao “Judom”.

Bit će toga još. Ali na to je 12 odmetnika sigurno bilo spremno.

Inače, Juventus, Inter i Milan su na pomenutom sastanku jasno i glasno rekli da žele nastaviti igrati Seriju A i da se tu ništa neće promijeniti. Svi znamo da hoće, jer bi postali nedodirljivi.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.