SUPERLIGA

Boban: Ti klubovi žele ukrasti nogomet od navijača

Real je favorit u Ligi prvaka, iako je Čelsi vrlo opasna ekipa

Zvonimir Boban. Arhiva

G. Š. / 24ur

20.4.2021

Zvonimir Boban preuzeo je novu funkciju u UEFA-i, a o svom prijateljstvu s predsjednikom kuće evropskog fudbala Aleksanderom Čeferinom govorio je za slovenački 24ur.

 

Aleksander i ja smo održali iskren odnos

- Povezala nas je i jedna druga, lijepa stvar, a ta je da napravimo i nešto za naše narode kad smo već na ovako utjecajnim pozicijama, rekao je bivši hrvatski nogometni reprezentativac, a od nedavno i šef za nogomet UEFA-e, te dodao:

- Bez obzira na sporove koje smo imali u prošlosti, jer FIFA, moja bivša organizacija i UEFA imaju oprečne interese, Aleksander i ja smo održali odličan, iskren odnos.

Bivši kapitan osvrnuo se i na poraz reprezentacije Hrvatske od Slovenije.

- Slovenija je kontrolirala utakmicu cijelo vrijeme, svih 90 minuta. Bio je to neki čudni romb Hrvatske koja nije bila na pravom nivou, analizira Boban.

Sjetio se i remija protiv Slovenije 1997. godine.

- Gliha je bio bolji, iako sam zabio dva gola. Svaki put kad vidim Primoža, kažem: Prokletstvo, zabio si tri, a ja samo dva. Gliha je bio nezaustavljiv i zaslužili su neriješeno, nasmijao se Boban.

Govorio je i o raspletu u Ligi prvaka.

- Real je favorit, iako je Čelsi vrlo opasna ekipa. A Siti igra fluidniji, bolji nogomet. To je vrsta nogometa koju igraju sve ekipe pod vodstvom Pepa Gvardiole, objasnio je Boban.


UEFA poduzima najžešće moguće mjere

Boban je danas kratko kritički prokomontirao i pokušaj osnivanja Superlige, u kojem bi trebalo nastupati 20 klubova.

- Ti klubovi žele ukrasti nogomet od navijača i UEFA će zato protiv njih poduzeti najžešće moguće mjere, zaključio je velikan hrvatskog nogometa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.