ODLUKE

Oglasili se iz najjače lige svijeta, nude "odmetnicima" da se pokaju ili će biti svega

Sastanak 14 premijerligaških klubova

Premijer liga: Klubovi nisu zadovoljni. Twitter

N. Demirović

20.4.2021

Sastali su se premijerligaški klubovi kako bi govorili o Superligi. Njih 14 je dalo svoje mišljenje, ali na ovaj sastanak nisu pozvali šest odmetnika - Mančester junajted, Arsenal, Liverpul, Mančester siti, Totenhem i Čelzi.

Saglasni su da potez klubova koji ulaze u Superligu urušava osnove fudbala, a naglašeno je kako je liga spremna je upotrijebi sva dostupna sredstva da spriječi formiranje zatvorenog takmičenja.

- Poslije sastanka klubova sa predstavnicima Premijer lige i Fudbalske asocijacije, odbačeni su planovi za evropsku Superligu. Jednoglasno i energično. Sastanku je prisustvovalo 14 klubova i svi se protive planovima novog takmičenja. Premijer liga razmatra sve dostupne akcije kako bi spriječila razvoj Superlige. Nastavit ćemo da radimo sa svim zainteresovanim stranama, uključujući navijačke grupe, Vladu Velike Britanije, UEFA, FA, EFL, kako bismo zaštitili interese igre i pozvali one klubove koji su se uključili u predloženo takmičenje da se povuku. Premijer liga zahvaljuje navijačima i svim zainteresovanim stranama na podršci pokazanoj po ovom značajnom pitanju. Reakcije javnosti pokazuju koliko ljudima znači otvorenost naše fudbalske zajednice - objavila je Premijer liga. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.