PREUZEO ODGOVORNOST

Vlasnik Liverpula uputio izvinjenje navijačima i ekipi

Ovaj projekt nikada ne bi uspio bez podrške navijača, poručio Henri

Džon Henri. AGENCIJE

A. Vatreš

21.4.2021

Vlasnik nogometnog kluba Liverpul Džon Henri (John Henry) izvinio se u srijedu navijačima i ekipi zbog "uznemiravanja" uzrokovanog klupskim angažmanom u kreiranju projekta evropske Superlige.

Liverpul je bio jedan od šest engleskih klubova koji je našao među 12 incijatora novog takmičenja čije je osnivanje objavljeno u nedjelju. No, već u utorak navečer, nakon što su se osnivanju Superlige usprotivile UEFA i FIFA, te nakon niza negativnih reakcija i protesta navijača, svih šest ekipa iz engleske Premijer lige odustalo je od projekta zatvorenog elitističkog takmičenja.

- Želim se izviniti svim navijačima Liverpula za uznemiravanje koje su doživjeli u proteklih 48 sati. Iako to ne treba posebno naglašavati, ali treba reći, ovaj projekt nikada ne bi uspio bez podrške navijača. U posljednjih 48 sati bili ste vrlo jasni da neće uspjeti. Čuli smo vas. Ja sam vas čuo - izjavio je Džon Henri (John Henry) u video poruci objavljenoj na klupskom internetskom portalu, prenosi Hina.

- Želim se izviniti Jirgenu (Jurgen Klopp)... igračima i svima koji naporno rade kako bi naše navijače učinili ponosnima. Oni nisu odgovorni za ovo. Iznevjerio sam vas u ovom poduhvatu i zbog toga mi je žao. Ja sam jedini odgovoran za negativnosti koje su se pojavile u posljednja dva dana - poručio je vlasnik Liverpula.

Nakon odustajanja engleskih timova novo takmičenje, čiji je inicijator i prvi čelnik predsjednik Real Madrida Florentino Peres (Perez), ostalo je na tri španska i tri talijanska kluba. No, u srijedu je i milanski Inter najavio da će krenuti putem engleskih klubova, jer je zbog posljednjeg razvoja događaja izgubio interes za sudjelovanje u projektu Superlige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.