ITALIJA

Ivan Gazidis gubi posao u Milanu zbog Superlige

Predsjednik Juventusa Andrea Anjeli (Andrea Agnelli) je na stubu srama zbog toga što je krenuo u osnivanje ovog takmičenja

Ivan Gazdis. AC Milan

G. Š. / Corriere dello Sport

22.4.2021

Mediji u Italiji se i danas bave Superligom. Predsjednik Juventusa Andrea Anjeli (Andrea Agnelli) je na stubu srama zbog toga što je krenuo u osnivanje ovog takmičenja, a ništa manje nije na udaru ni izvršni direktor Milana Ivan Gazidis koji izgleda ima stav sličan onom kojeg propagira i predsjednik Reala Florentino Peres (Perez).

Ovaj engleski sportski funkcioner vjeruje da je Superliga dobro takmičenje i da će donijeti mnogo Milanu i navijačima. On je navodno imao ideju da u ponedjeljak, dan poslije osnivanja Superlige, uđe u svlačionicu i objasni fudbalerima šta se događa. Ipak, u tome ga je spriječio tehnički direktor i nekadašnja igračka legenda Milana Paolo Maldini koji je tražio od Gazidisa da zaobiđe igrače kada je reijč o menadžmentu i vođenju kluba, kao i da ne miješa biznis i sport.

Gazidisov plan se u svakom slučaju raspao, a zbog toga bi bivši funkcioner Arsenala mogao izgubiti posao u Italiji. "Corriere dello Sport " piše da je Gazidis imao ozbiljnu ulogu u osnivanju Superlige i da je i dalje sklon toj ideji što se ne dopada navijačima Milana, a ni sponzorima. Zbog toga bi Ivan mogao da dobije kartu u jednom pravcu, uz raskid saradnje.

Ovaj fudbalski funckioner je u Milanu od 2018. godine, a od 2008. je bio u upravi Arsenala...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.