NJEMAČKA

Bundesliga u "balonu" zadnja dva kola

Odluka donesena kako bi se izbjegla bilo kakva odgoda utakmice zbog potencijalnih zaraza koronavirusom

Bit će uspostavljeni kampovi za trening. AGENCIJE

A. Vatreš

22.4.2021

Njemačka nogometna liga (DFL) najavila je u četvrtak da će uspostaviti "trening kampove u karantinu" za posljednja dva kola prvenstva za sve klubove prve i druge lige.

Ova je odluka donesena kako bi se izbjegla bilo kakva odgoda utakmice zbog potencijalnih zaraza koronavirusom u ekipama i kako bi se osiguralo da prvenstvo završi prema rasporedu, posebno prije početka EURO-a (11. juni -11. juli).

Prije "kampova za trening", igrači i treneri prvo će morati ispoštovati karantin od 3. maja, koji će, prema DFL-u, služiti za "smanjenje kontakata i daljnje smanjivanje rizika od zaraze".

U tom će razdoblju igrači i treneri morati ostati "isključivo u domaćem okruženju ili na poligonima ili na stadionima", upozorava liga, prenosi Hina.

Tada će, od 12. maja 36 profesionalnih klubova morati izolirati sve svoje osoblje "u balonu" i izlasci će im biti maksimalno ograničeni do kraja posljednja dva kola. Bundesliga bi trebala završiti u nedjelju, 22. maja.

Herta Berlin je prošli četvrtak postala prvi klub Bundeslige koji je u potpunosti u karantinu nakon pojave nekoliko pozitivnih slučajeva među igračkim kadrom.

Zbog izolacije na 14 dana ekipa, koja se bori za ostanak u prvoj ligi, morala je odgoditi već dvije utakmice.

Nekoliko drugoligaških klubova također je trenutno u izolaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.