BAJERN MINHEN

Rumenige: Bitno je da ovu krizu prevaziđemo kao inteligentne osobe

Aleksandar Čeferin me zamolio za pomoć

Karl Hajnc Rumenige. Arhiva

G. Š. / Tutosport

22.4.2021

Predsjednik Bajerna Karl Hajnc Rumenige (Karl-Heinz Rummenigge) ističe da su fudbalu potrebni sreća, harmonija i odanost. Na stranicama torinskog "Tutosporta" poziva na razgovor, uvjeren da je dijalog najbolji lijek za trenutno bolesni fudbalski svijet.


Poznato je da sam čovjek dijaloga, a ne rata

- Ovdje nije pobijedio ni Bajern, ni Rumenige, već pravi fudbal. Onaj u koji smo svi zaljubljeni, rekao je Rumenige i dodao: 

- Poznato je da sam čovjek dijaloga, a ne rata. Predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin me je zamolio za pomoć u pokušaju da riješi problem i da počnemo iznova poslije nekoliko veoma komplikovanih dana u svijetu fudbala.

Bajern je među klubovima koji su u startu odbili ideju o formiranju Superlige, ali daleko od toga da nije bio upoznat sa njenim motivima i principima djelovanja.

- Meni je 65 godina i svašta sam vidio u životu. Bili su ovo sve, samo ne laki dani. Najvažnije je da su prošli. Niko nije zadovoljan dešavanjima, čak ni oni koji su omogućili rađanje Superlige. U utorak navečer sam razgovarao sa Feranom Sorijanom, izvršni direktor Mančester sitija mi se izvinio zbog incidenta. Poslije njega, izvinjenja su počela da pristižu i od drugih klubova. Pogriješili su, ali me to trenutno ne interesuje. Bitno je da ovu krizu prevaziđemo kao inteligentne osobe.

Prvi čovjek bavarskog giganta dodaje da bi narednih dana svi akteri zbrke koja je potresla fudbalsku planetu morali da budu taktičniji.

- Dajte prvo da se oluja smiri, pa da se fokusiramo na dijalog. Predsjednik Čeferin me je uvjerio, a ja sam saglasan, da nema namjeru da bilo kome zatvara vrata ispred nosa.

Čeferin je veoma razoračan


Čak ni Juventusovom gazdi Andrei Anjeliju (Andrea Agnelli), jednom od najomraženijih aktera ove sage.

- Ne znam da li je između njih moguće pomirenje. Čeferin je veoma razoračan. Superligu je stvorilo 12 klubova, ne samo Anjeli. Nisam sa Andreom razgovarao poslije svega. Samo zato što ja nisam htio. Nije vrijeme da s njim pričam. Jednostavno, nema razloga brzati. Bolje pustiti da se glave ohlade. Onda ću od Adree shvatiti razloge koji su ga naveli da se ponaša na onakav način. Dijalogom ćemo sve riješiti. Ništa ne isključujem, zaključio je Rumenige.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.