MILANO

Zlatan Ibrahimović večeras ili sutra verifikuje novi ugovor: Poznati svi finansijski detalji

Apsolutno svi relevantni mediji u Italiji javljaju da su "Rosoneri" sa svojim napadačem dogovorili saradnju na još godinu dana

Zlatan Ibrahimović. Arhiva

G. Šumar

22.4.2021

Mjesecima unazad se šuška, Paolo Maldini je bio najveći zagovornik ideje, a sada je praktično završeno - Zlatan Ibrahimović će i sa punih 40 godina igrati fudbal u dresu Milana! 

Ostalo je još samo da bude objavljeno zvanično, što će se desiti večeras ili sutra tokom dana, ali apsolutno svi relevantni mediji u Italiji javljaju da su "Rosoneri" sa svojim napadačem dogovorili saradnju na još godinu dana. Jednostavno, toliko je dobar da ga i sa 40 godina (rođendan slavi 3. oktobra) žele u svojim redovima da nosi klub ka nekim boljim vremenima i novim uspjesima. A, kako i ne bi bio poželjan kada je postigao 15 golova na 17 ligaških nastupa. 

U međuvremenu su se javili najvažniji izvori informacija na Čizmi i potvrdili da je sporazum postignut i potpisan, te da će švedski golgeter biti član Rosonera do juna 2022. godine. Navodno, razlog zašto ozvaničenje saradnje nije objavljeno već sada je manje, birokratske prirode i na tome intenzivno rade advokati dvije strane. Zlatan je u društvu svog agenta Mina Rajole bio na završnim pregovorima sa Ivanom Gazidisom, Paolom Maldinijem i Frederikom Masarom, postigli su dogovor i vrlo vjerovatno večeras bit će sve potpisano i zavadeno.

Svima je, naravno, najvažnije da čuju šta je to što će Zlatan dobiti od Milana u finansijskom smislu. Ugovor je skoro identičan onom što je imao u ovoj sezoni - plaća će biti za 500.000 eura niža i iznosit će 6.500.000 eura, s tim što će ponovo biti uključeni bogati dodaci za individualne i timske uspjehe. A, prije svega 500.000 eura za plasman u Ligu prvaka na kraju sljedeće sezone. To je nagrada koja Ibrahimovića čeka i sada, ako "Rosoneri" budu uspjeli da se zadrže u zoni Lige prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.