BARCELONA

Kuman: Moja reakcija prema njemu bila je malo pretjerana

Minges je krenuo prema naprijed u jednoj kontri, a Kuman je nakon urlanja odmah povukao 21-godišnjaka iz igre i ubacio Samuela Umtitija

Ronald Kuman. Arhiva

G. Šumar

23.4.2021

Barcelona je sinoć savladala (5:2) Getafe, u posljednjoj utakmici 31. kola La Lige odigranoj na Kamp Nou. Iako je na kraju pobjeda Barcelone bila super uvjerljiva, Katalonci su pred samu završnicu vodili s 3:2, a jedan potez defanzivca Oskara Mingesa (Oscar Minguez) potpuno je izbacio iz takta šefa struke Ronalda Kumana (Koeman).

Mora naučiti biti potpuno koncentriran

Naime, Minges je krenuo prema naprijed u jednoj kontri, a Kuman je nakon urlanja odmah povukao 21-godišnjaka iz igre i ubacio Samuela Umtitija (75. minuta kod rezultata 3:2).

Koliko je zapravo Barcelonin trener bio ljut na mladog defanzivca dovoljno pokazuje činjenica da kad je Minges došao pozdraviti ga, nije ga ni htio ni pogledati.

- Moja reakcija prema njemu bila je malo pretjerana, rekao je Kuman i doda.

- On kao i svi naši mladići, igra sjajno ove sezone. Ali, mora naučiti da ako igra za Barcelonu, da mora biti potpuno koncentriran i uključen u utakmicu

Kuman je onda objasnio zašto se naljutio.


Zašto sam se ljutio?

- Htio sam De Jonga premjestiti na bok, a Umtitiju dati zasluženu minutažu. Zašto sam se ljutio? Zato jer je u prvom poluvremenu kod našeg vodstva 1:0 povrijedio koljeno. Više sam ga puta tokom ukazivanja pomoći pitao može li nastaviti. Rekao mi je da može nastaviti, a onda smo primili gol na mjestu gdje je trebao biti. Još je također dva puta krenuo u napad kada smo morali imali trojicu iza. To je taktika koju mora naučiti, zaključio je Barcelonin trener.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.