BAJERN MINHEN

Flik: Granice su pređene, ne odobravam napade na Bracu i njegovu porodicu

Braco ima ogroman udio u našem uspjehu

Flik i Salihamidžić. Arhiva

G. Šumar

23.4.2021

Trener Bajerna Hansi Flik (Flick) osudio je danas govor mržnje navijača kluba iz Minhena na društvenim mrežama koji je usmjeren ka sportskom direktoru Bavaraca Hasanu Salihamidžiću i njegovoj porodici.


Imamo drugačiji pristup

- Ne mogu to objasniti, ne znam koliki postotak ljudi to radi. Granice su pređene, rekao je Flik i dodao:

- Ono što se dešavala među nama nikad nije bilo lično. Imamo drugačiji pristup, različito razmišljamo o stvarima. Ali, to nema nikakve veze s činjenicom da se lično ne cijenimo. U dvije godine imamo sedam trofeja, malo ko je to uradio u historiji. Braco ima ogroman udio u našem uspjehu. Svako može zamisliti kako je to kad se njegova vlastita porodica tako vrijeđa. Braco ima sjajnu porodicu. Nika dobro poznajem, vrlo mlada i pametna osoba. Upoznao sam njegovu suprugu, znam kako on misli i govori o svojoj porodici. Najvažniji su porodica i zdravlje. To su stvari koje apsolutno ne odobravam.


Uvrjedljivi komentari

Inače, Salihamidžićeva supruga Ester (Esther) oglasila se na Instagramu i zamolila je "navijače" da prestanu sa uvredama zbog posla koji nije povezan sa porodicom Salihamidžić.

- U proteklih nekoliko dana dobila sam dosta ružnih i uvrjedljivih komentara koje nemaju nikakve veze sa onim što radim i koje su povezane sa mojim mužem i poslom koji se bavi. Vrijeđaju ga i napadaju našu kompletnu porodicu. Molim vas da prestanete sa ovim jer nema nikakve veze sa navijanjem za klub, napisala je Ester. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.