REPREZENTATIVCI

Amar Rahmanović za "Avaz": Nisam mogao ni sanjati da će titula biti pod upitnikom

Selektor Petev je unio nešto novo

Amar Rahmanović. ARHIV

Piše: Admir Vatreš

24.4.2021

Kao jedan od najboljih igrača aktuelnog bh. prvaka Sarajeva, Amar Rahmanović (26) je krajem januara ove godine u transferu vrijednom 300.000 eura prešao u turski Konjaspor.

Do sada je za ovaj klub odigrao ukupno 13 utakmica i upisao tri asistencije. U razgovoru za "Dnevni avaz" poručio je kako još nije pružio sve od sebe i da može puno bolje.


Pohvatao konce

- Brzo sam pohvatao konce, mada mislim da mogu još puno bolje. Ipak, kada uzmem u obzir da nisam prošao pripreme s klubom i da sam došao u pola sezone, mogu biti zadovoljan. Najvažnije je da sam zdrav, da nije bilo nekih povreda – rekao je Rahmanović.

Kvalitet turskog prvenstva ga je iznenadio.

- Imaš tri-četiri kluba koja stvarno odskaču i to su velikani. Ovo ostalo je sve ravnopravno, što i tabela govori. Svi igraju na tu neku snagu, disciplinu i ko se bolje osjeća tog dana, taj i pobjeđuje. Liga je dosta teška, mislio sam da je lakša. Sve je stvar prilagodbe i vremenom će biti sve bolje – nada se Rahmanović.

Konjasporu je do kraja sezone preostalo šest utakmica. Trenutno je 13. na tabeli sa 41 bodom.

- Ja volim reći da smo mi prvi u tom donjem dijelu. Treba nam još nekoliko bodova iz ovih šest utakmica da teoretski osiguramo opstanak. Konjaspor uvijek ima dobre ambicije, zaista dobro organiziran klub i ljudi u klubu su baš profesionalni. Ove sezone je bio cilj preko Kupa izboriti Evropu, ali imali smo veoma težak raspored. Sve je moguće u ovoj ligi. Evo vidite Bašakšehir, osvojio je prošle godine prvenstvo, sada vodi grčevitu borbu za opstanak – pojašnjava Rahmanović.

Rahmanovića su u Konjasporu dočekala četiri bh. internacionalca – Ibrahim Šehić, Marin Aničić, Amir Hadžiahmetović i Deni Milošević.

- To mi je mnogo olakšalo. Momci su zaista fantastični. S Aničićem se još nisam maltene vidio, jer se on povrijedio u međuvremenu. Šeha, Amir i Deni su zaista super momci. Čim sam došao, kroz 10-15 dana sam imao osjećaj da sam već duži period tu – kazao je Rahmanović.

Prosuti bodovi

Zahvaljujući sjajnim igrama u Sarajevu, Rahmanović je prošle godine dobio poziv u reprezentaciju BiH, za koju je debitirao 12. novembra u prijateljskom meču s Iranom. Našao se i na spisku novog selektora Ivajla Peteva (Ivaylo) za minule mečeve kvalifikacija za SP s Finskom i Francuskom.

- Selektor je unio nešto novo. Svi momci su, kako vidim, zadovoljni i stvarno je sve kako treba. Samo šteta zbog tih prosutih bodova. Mislim da smo Finsku trebali pobijediti, čak i protiv velikana, kakav je Francuska, odigrali smo dobru utakmicu, imali smo te neke svoje šanse koje nismo iskoristili i da smo osvojili bod, mislim da ne bi bilo nezasluženo – ističe Rahmanović.

Njegov odlazak znatno se odrazio na Sarajevo, koje je ispustilo veliku bodovnu zalihu iz prvog dijela sezone i titulu dovelo u pitanje. Rahmanovića je to prilično iznenadilo.

- Nisam mogao ni sanjati da će titula biti pod upitnikom. Mislim da su momci s karakterom i vjerujem da će oni iznijeti taj zadati teret. Bit će stvarno teško, ali, eto, u srijedu su pokazali isto jednu dozu karaktera, okrenuvši utakmicu u svoju korist. Teško je u velikom klubu poput Sarajeva, pogotovo kad uđeš u seriju loših rezultata. Tad je duplo teže – rekao je Rahmanović.

Dobar osjećaj

 Rahmanović je optimističan o pitanju nastavka kvalifikacija.

   - Danas svi igraju lopte, vidjeli ste i da su Ukrajinci kiksali. Imam dobar osjećaj. Iz okupljanja u okupljanje, mislim da će biti sve bolje i bolje, jer sa selektorom Petevom smo dobili neki novi ton u našoj igri. Šteta što je imao koronu, mislim da bi nam još više doprinio – istakao je Rahmanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.