ŠPANIJA

Ovaj ne odustaje, Perez ponovo najavio da će se igrati Superliga

Klubovi imaju obavezujuće ugovore

Perez: Ne miri se sa raspadom lige. Arhiv

N. Demirović

24.4.2021

Predsjednik španskog prvoligaša Real Madrida Florentino Peres (Perez) izjavio je danas da 12 klubova koji su osnovali Superligu, ne mogu napustiti ovo takmičenje zbog obavezujućih ugovora, a obećao je da će se projekt vratiti nakon razdoblja razmišljanja.

U nedjelju kasno navečer je 12 bogatih klubova predvođenih Realovim predsjednikom objavilo saopćenje o pokretanju Superlige koja bi im donijela dodatni novac u trenutku opadajućih prihoda uzrokovanih pandemijom koronavirusa. Ti klubovi su “što je ranije moguće” namjeravali istupiti iz UEFA-ine Lige prvaka te se tokom sedmice takmičiti u svojoj Superligi u kojoj bi bilo ukupno 20 klubova. Vikendom bi igrali u domaćim prvenstvima. No samo 48 sati nakon osnivanja to se takmičenje počelo raspadati nakon što su šest engleskih klubova objavili da se povlače iz njega, a njih su slijedili i drugi (Atletiko Madrid, Inter, Milan), piše Hina.

No Peres, čiji je klub jedna od tri ekipe, zajedno s Barcelonom i Juventusom koji tek trebaju napustiti projekt, rekao je da klubovima ni tako jednostavno otići iz Superlige.

- Ne trebam objašnjavati što je obavezujući ugovor, ali oni znače da klubovi ne mogu napustiti Superligu. Neki od njih, zbog pritiska, rekli su da odlaze. Ali ovaj projekt, ili jedan vrlo sličan, ići će naprijed i nadam se vrlo brzo, rekao je Peres za "AS".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.