NOGOMET

Nova najava Čeferina: Real, Barcelona i Juventus će najteže stradati

Ovi koji su se pokajali ne mogu tako biti kažnjeni

Čeferin: Nema oprosta. Arhiv

N. Demirović

25.4.2021

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksander Čeferin najavio je oštre kazne za osnivače Superlige, projekta koji je pokrenulo 12 velikih klubova i koji izazvao snažne otpore širom Evrope.

- Svako mora snositi posljedice onoga što je učinio i ne možemo se pretvarati da se ništa nije dogodilo. Ne možete učiniti nešto takvo i jednostavno reći: "Kažnjavaju me jer me svi mrze“, izjavio je Čeferin u intervju za britanski "Daily Mail".

Čeferin je napravio razliku između klubova koji su pokrenuli Superligu.

- Za mene postoji jasna razlika između engleskih klubova i ostalih šest. Oni su se prvi povukli, priznali da su pogriješili. Morate imati određenu veličinu da biste rekli: "Pogriješio sam". Za mene postoje tri grupe među ovih 12 klubova - šest engleskih, koji su se prvi povukli, zatim druga tri (Atletiko, Milan i Inter), a potom oni koji vjeruju da je Zemlja ravna i misle da Superliga još uvijek postoji. Postoji velika razlika između njih. Ali svi će biti odgovorni. Vidjet ćemo na koji način. Ne mislim na disciplinski postupak, ali mora biti jasno da svako mora biti odgovoran na drugačiji način, naglasio je Slovenac.

Prema predsjedniku UEFA-e 12 osnivača Superlige definitivno će se suočiti s kaznom zbog pokušaja stvaranja zasebne Superlige, a kako stvari stoje, možda im čak bude zabranjeno i učešće u sljedećoj Ligi prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.