PREMIJER LIGA BIH

Adis Mulahasanović sudija na čije oči su tukli igrača Širokog, samo zažmirio

Vranješ ispunio obećanje s terena

Mulahasanović: Trebao bi dati odgovore. Arhiv

N. Demirović

26.4.2021

Ako parafraziramo pravila fudbalske igre, igrač koji udari protivničkog igrača bit će isključen. Uradio to na terenu ili u poluvremenu utakmice, sankcija je ista - bit će isključen. Međutim, u Premijer ligi BiH očigledno sva pravila ne važe ili se selektivno primjenjuju.  

Stojan Vranješ je u poluvremenu utakmice Borac - Široki Brijeg udario Ivana Ikića i to pred očima sudija. Na oči glavnom sudiji Adisu Mulahasanoviću iz Sarajeva sve se događalo, ali on je zažmirio. Vranješ je prošao bez ikakve sankcije, a da je stvarno udario protivničkog igrača pred sudijom potvrđuju i svjedoci tog događaja.

U Širokom Brijegu su ogorčeni, a u Borcu zadovoljni pobjedom i prave se ludi. Međutim, najviše u cijeloj priči ludim se napravio upravo Mulahasanović i njega bi trebalo staviti pod posebnu istragu, ali ne Nogometnog saveza, nego organa gonjenja, jer njegova je obaveza štiti fudbal i učesnike na utakmicama.

Svako žmirenje na takve stvari je ustvari korupcija, pa bi bilo dobro da se pred onima koji ispituju takve stvari Mulahasanović izjasni. Što se tiče Saveza jasno je da on nikakvu sankciju neće imati, jer uradio je posao za nekoga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.