ENGLESKA

Premijer liga objavila spisak 23 kandidata za Kuću slavnih

Ko će se pridružiti Anriju i Šireru?

Kandidati za Kuću slavnih. Bleacher Report Football

A. M.

26.4.2021

Nakon što su Alan Širer (Shearer) i Tijeri Anri (Thierry Henry) prvi primljeni u Kuću slavnih Premijer lige, na ceremoniji u toku večeri objavljen je spisak od 23 fudbalera koji su ušli u uži izbor kandidata.

Navijači će glasanjem pomoći odabiru preostalih šest fudbalera koji će ove godine također biti primljeni u Kuću slavnih.

Na spisku su Erik Kantona (Eric Cantona), Toni Adams (Tony), Metju Le Tisije (Matther Le Tissier), Jan Rajt (Ian Wright), Peter Šmajhel (Schmeichel), Roj Kin (Roy Keane), Les Ferdinand, Sol Kembel (Campbell), Endi Kol (Andrew Cole), Robi Fauler (Robbie Fowler), Pol Skols (Paul Scholes), Dejvid Bekam (David Beckham), Frenk Lampard (Frank), Rio Ferdinand, Denis Bergkamp (Dennis), Patrik Vieira (Patrick), Majkl Oven (Michael Owen), Stiven Džerard (Steven Gerrard), Džon Teri (John Terry), Ešli Kol (Ashley Cole), Didije Drogba (Didier), Robin van Persi (Persie) i Nemanja Vidić.

Uži izbor od 23 dodatna kandidata koji se ove godine mogu pridružiti Kući slavnih Premijer lige objavljen je tokom specijalne emisije Sky Sportsa, a navijači su pozvani da glasaju i pomognu u odabiru preostalih šest igrača koji će biti primljeni u Kuću slavnih.

Glasanje će se odvijati na www.premierleague.com/hall-of-fame i zvaničnoj aplikaciji Premijer lige do 9. maja ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.