JUVENTUS

Kristijano Ronaldo vaga dvije ponude

Peterostruki osvajač Lige prvaka želi i šestu evropsku titulu

Kristijano Ronaldo. Arhiva

G. Š. / Tuttosport

27.4.2021

Nakon remija u 33. kola Serije A kojeg je Juventus odigrao u Firenci, aktualni deveterostruki uzastopni italijanski prvak doveo je u pitanje i četvrto mjesto, odnosno plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone. Naravno, izostanak elitnijeg fudbala za Juventus bi sasvim sigurno značio i odlazak najveće klupske zvijezde, 36-godišnjeg Kristijana Ronalda (Cristiano). Portugalski napadač ne bi pred kraj karijere bio baš najsretniji na svijetu kada bi morao igrati Evropsku ligu, ali i za to postoji rješenje.

Peterostruki osvajač Lige prvaka želi i šestu evropsku titulu, a za to već postoje pripremljene ponude dva kluba. Hoće li zaigrati na sentimentalnu kartu i vratiti se u Mančester junajted ili će poput njegovog klupskog kolege Đanluiđija Bufona (Gianluigi Buffon) oprobati u PSG-u, ostaje da se  vidi. Ali, prema pisanju "Tuttosporta", ta su dva kolektiva itekako zainteresirana za vidjeti CR7 u baš njihovom dresu.

Iako se kroz posljednje vrijeme eterom provlači teza o tome kako "nitko ne želi Ronalda", nedvojbeno je da bi njegov ugovor bio puno manji od 31 milion eura godišnje, koliko sada zarađuje u Juventusu. No, ne plasira li se sada Juve u Ligu prvaka, ne bi mogao namaknuti dovoljno novca za posljednju godinu ugovora kojeg ima s Ronaldom, do juna 2022. Odnosno, bilo bi problema u koje se klub ne želi dovesti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.