LIGA EVROPE

Edin Džeko pred duel sa Mančester junajtedom: Nikada neću zaboraviti prvi gol na Old Trafordu

Protiv Mančester junajteda odigrao ukupno devet utakmica i postigao sedam golova, uz dvije asistencije.

Džeko: Želim trofej. Arhiva

G. Šumar

27.4.2021

Roma našeg Edina Džeke u četvrtak protiv Mančester junajteda igra prvu polufinalnu utakmicu Lige Evrope.

- Nikada neću zaboraviti prvi gol na Old Trafordu protiv Mančester junajteda. To je bio prvi gol na utakmicu, ali i prvi moj gol u Ligi prvaka i na nekom velikom stadionu. To je jedan od mojih najdražih golova. Hasebe je centrirao s lijeve strane, a ja sam bio na drugoj stativi. Ispred mene je bio Evra i uspio sam skočiti više od njega i zabiti gol, sjeća se Džeko gola koji je postigao kao napadač Volfsburga.


Odlična statistika

Džeko je u protiv Mančester junajteda odigrao ukupno devet utakmica i postigao sedam golova, uz dvije asistencije. Njegovi timovi su u tim duelima slavili četiri puta, uz pet poraza.

- Nisam se vraćao u Mančester otkako sam prije šest godina otišao iz Sitija. To će biti poseban meč za mene. Evropski mečevi protiv takvih klubova su uvijek posebni. Vjerujem da će to biti odlična utakmica i da ćemo na kraju mi slaviti. 

Napadač Rome ističe da Rimljani imaju kvalitet, te da je u fudbalu sve moguće, iako je Junajted favorit. 

- Bez dileme, ovo je takmičenje sada najvažnije za nas. Želim trofej.


Gladan golova

Naš as je u dosadašnjoj karijeri odigrao 631 utakmicu i postigao 290 golova.

- Svaki gol slavim kao da mi je prvi u karijeri. Tako se jednostavno osjećam. Neki kažu da su pojedini golovi važniji ili bolji od drugih, ali ja ih posmatram na isti način jer je to moj posao. Ljubav prema golovima mi je u krvi. Sve dok lopta ide iza gol linije nije mi važno da li sam postigao gol s jednog, 20 ili 50 metara. Na kraju sezone statistika pokaže koliko je Džeko zabio golova. Kada ste iskusniji to malo drugačije posmatrate i ne dopuštate da je na vama toliki pritisak oko broja postignutih golova. Ipak, kada si mlađi to gledaš na drugačiji način i svaki gol nosi nešto novo. Imam 35 godina i još uvijek želim da zabijam golove. Kada postignem gol na početku meča to mi daje snagu da u ostatku utakmice budem još bolji, otkriva Dijamant.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.