LIGA PRVAKA

Zvjezdan Misimović iz Minhena za "Avaz": Real je favorit protiv Čelzija

Da Bajern nije imao taj peh s povredom Levandovskog, uvjeren sam da bi prošli PSG, rekao Misimović

Zvjezdan Misimović. Arhiva

Piše: G. Šumar

27.4.2021

Tehnički direktor naše fudbalske reprezentacije Zvjezdan Misimović u razgovoru za „Dnevni avaz“ najavio je polufinalne utakmice Lige prvaka (Real Madrid – Čelzi, večeras u 21 sat te PSG – Mančester siti, sutra), ali i prokomentirao aktuelnu situaciju u njegovom matičnom klubu – Bajernu iz Minhena, gdje i živi nakon uspješne igračke karijere.


Otvoren put

- Čelzi je malo iznenađujuće došao do polufinala. Otvorio im se taj put, tako da kažem, dok Real već godinama ima to iskustvo igranja tih završnih rundi. Uigrani su za to, godinama osvajaju brojne trofeje – podsjeća popularni Miske i dodaje:

Iako nedavno u četvrtfinalu Lige prvaka nisu imali mnogo važne igrače poput Varana i Ramosa, pogotovo za odbranu, opet su prošli dalje. Kad sve saberem i oduzmem, Real je favorit protiv Čelzija.

PSG ili Siti?

- To su klubovi koji su u posljednjim godinama mnogo ulagali, ali nisu osvojili Ligu prvaka. Osim u sezoni 2015./16., kad su ispali od Real Madrida, mislim da Siti više nikada nije bio u polufinalu, tako da sada imaju priliku da naprave veliki korak naprijed. Inače, u ovom duelu im dajem blagu prednost nad PSG-om zato što drugu utakmicu igraju kod kuće.

Zašto ne vjerujete Parižanima?

- Nije da ne vjerujem, ali smatram da je Bajern u četvrtfinalu imao Roberta Levandovskoga da PSG ne bi bio u polufinalu.

Da li je taj duel Bavaraca i Parižana bio finale prije finala?

- Teško pitanje, ove godine je tu i Siti. Igraju dobro. Također, na Real uvijek moraš računati, svake godine... A da Bajern nije imao taj peh s povredom Levandovskog, uvjeren sam da bi prošli PSG.


Sukob u Bajernu

Jeste li ovih dana razgovarali s Hasanom Salihamidžićem, koji je u posljednje vrijeme na udaru javnosti zbog sukoba s trenerom Bajerna Hansijem Flikom (Flick).

- Nisam. Ali dobro, već duže vrijeme se zna za taj interni sukob, odnosno lošu komunikaciju, između njega i trenera. Harmonija ne postoji nikako... Sigurno je i to jednim dijelom utjecalo da ne prođu PSG, ekipa to odmah osjeti. Kad na tom nivou nije harmonija u cijeloj ekipi, teško je nešto osvojiti.

Hoće li Braco moći izdržati udar javnosti i peticije navijača?

- Te peticije su došle skoro do cifre od 100 hiljada navijača... No, trener je izrazio želju da ide... Znam i to da trener Lajpciga Julijan Nagelsman već traži kuću u Minhenu - za kraj otkriva Misimović.

Pozitivan rezultat

Naš državni tim u junu igra dvije prijateljske utakmice protiv Crne Gore i Danske.

- Nema ništa novo. Crnu Goru dočekujemo 2. juna, a četiri dana kasnije idemo u Dansku. Iako je to mnogo nezgodan termin, nakon završetka sezone, za nas je jako važno da selektor Petev ima vremena i prostora za uigravanje ekipe. Ranije nije imao vremena da nešto radi, pravi, uigrava... Također, zbog našeg samopouzdanja, morali bismo ostvariti bar jednu pobjedu. Godinu, pa čak i duže, nismo pobijedili nikoga. Zbog toga je taj pozitivan rezultat u junu jako bitan - ističe Misimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.