ENGLESKA

Vlasnici Arsenala: Ne pada nam na pamet da prodamo klub

Navijači Arsenala protiv su sadašnjih vlasnika

Sten Kroenke: Omražen među navijačima. Agencije

A. M.

27.4.2021

U posljednjih nekoliko dana pojavile su se špekulacije da bi engleski premijerligaš Arsenal mogao promijeniti vlasnike, ali sad su se oglasili vodeći ljudi slavnog kluba iz Londona i oštro demantovali te navode.

Vlasnici Arsenala američki milijarderi Sten Kroenke (Stan) i Džoš Kroenke (Josh) poručili su da ostaju 100 posto posvećeni londonskim "Tobdžijama" i da nemaju namjeru prodati nijedan dio kluba.

Prethodnih dana mediji su objavili da su se legende Arsenala Tijeri Anri (Thierry Henry), Denis Bergkamp (Dennis) i Patrik Vieira (Patrick) pridružili osnivaču Spotifyja milijarderu Danielu Eku, koji namjerava otkupiti klub iz sjevernog Londona.

Navijači Arsenala protiv su sadašnjih vlasnika. Pogotovo poslije neuspjelog pokušaja da učestvuju u osnivanju evropske Superlige. Više od 1.000 navijača protestovalo je u petak protiv aktuelnih gazda "Tobdžija". Međutim, oni poručuju da neće napustiti Arsenal.

- Nismo dobili nijednu ponudu i nećemo se baviti nikakvim ponudama. Naše ambicije su da Arsenal nastavi takmičiti i nastojati da osvoji najvažnije moguće trofeje i naš fokus ostaje da poboljšamo našu konkurentnost na terenu kako bismo to postigli - rekli su vlasnici Arsenala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.