ITALIJA

Igrači Intera odriču se bonusa za osvajanje prvenstva kako bi pomogli klubu

"Nerazuri" u finansijskim problemima

Lukaku i Martinez. AGENCIJE

A. Vatreš

28.4.2021

Nogometaši Intera odreći će se bonusa za osvajanje Skudeta kako bi pomogli klubu koji ima značajnih finansijskih problema, objavili su talijanski mediji.

Vodeći Inter ima 79 bodova pet kola prije kraja italijanskog prvenstva, odnosno 11 više od drugoplasirane Atalante, a 13 više od Juventusa, Napolija i Milana, i trebalo bi se dogoditi čudo da "Nerazuri" ostanu bez naslova prvaka Italije. Bio bi to njihov 19. Skudeto, a prvi nakon sezone 2009–10., kada ih je vodio Žoze Murinjo (Jose Mourinho).

Inter je prošle sezone imao 100 miliona eura gubitka, a većinski vlasnik kluba Suning grupa, kineska trgovačke kompanija sa sjedištem u Nanjingu, namjerava prodati svoj udio (68.55 posto) i traži 900 miliona eura. O tome su pregovarali sa britanskim investicijskim fondom "BC Partners", ali se nisu mogli dogovoriti oko cijene, prenosi Hina.

Suning je bio vlasnik i kineskog prvaka Džangsua, a prije dva mjeseca proglasili su bankrot kluba i umjesto slavlja što su prekinuli dominaciju osmerostrukog prvaka Gvangžu Evergrandea, klub Džangsu Suning je prestao postojati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.