REAL MADRID

Demijan Daf: Azar nikada nije bio dovoljno veliki profesionalac, nikada nije imao motiv kao Mesi ili Ronaldo

Platili su ga 160.000.000 eura, a on se pojavio s viškom kilograma, debeo, nazovite to kako hoćete..

Azar je imao veliki broj povreda u Realu. Arhiva

G. Š. / RTE

29.4.2021

U centru pažnje britanske fudbalske javnosti, nakon polufinalnog okršaja Lige prvaka između Real Madrida i Čelzija, nalazi se Eden Azar (Hazard). Bivši as Čelzija nikako da u kontinuitetu zaigra za Madriđane, na nivou na kojem je igrao za londonske Plavce. Brojne povrede doprinijele su tome, mada njegov bivši saigrač Demijan Daf (Damien Duff) smatra da je Belgijanac sam kriv.


Fizičko stanje

Irac, koji je s Čelsijem dva puta bio šampion Engleske pod vođstvom Žozea Murinja (Jose Murinho), tvrdi da Azar nije dovoljno profesionalan.

- Ima 30 godina i samouvjeren je u svoj dribling, u svoju formu, ali svi znamo da poslije tih godina... - ostao je nedorečen bivši reprezentativac Irske u razgovoru za tamošnju RTE televiziju, ali je palcem na dole jasno poručio na šta misli.

Iako nisu igrali zajedno, 42-godišnji Daf smatra da poznaje Azarov karakter.

- Azar nikada nije bio dovoljno veliki profesionalac, nikada nije imao motiv kao Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo. Da jeste, vjerovatno bi bio uz rame pomenutoj dvojici.

Kao primjer, naveo je fizičko stanje Belgijanca po dolasku u Real ljeta 2019.

Višak kilograma

- Platili su ga 160.000.000 eura, a on se pojavio s viškom kilograma, debeo, nazovite to kako hoćete... Ne volim da upirem prstom u igrača, ali od kada je došao imao je 11 povreda, a da bi se vratio na prijašnji nivo poslije 11 povreda i s jako malo utakmica tokom dvije godine, moraš da budeš izuzetno profesionalan, istakao je Daf, očigledno sumnjajući da bi Azar ponovo mogao da pruža partije kao što je to činio u vrijeme kada je nastupao za Čelzi.

U prvom duelu Real Madrida i Čelzija (1:1), Azar je odigrao nešto manje od pola sata... Vidjet ćemo koliku će mu minutažu dati Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) u revanšu 5. maja u Londonu, ali imajući u vidu da se oporavio od povrede, moguće je da ga vidimo i u startnoj postavi. A, to će onda biti i prilika za odgovor Dafu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.