AVAZ SAZNAJE

Mostarski Rođeni podnijeli krivičnu prijavu protiv Vice Zeljkovića i čelnika NSBiH

Prema saznanjima podnosioca krivične prijave odgovorne osobe NSBiH u cilju ostvarivanja svojih privatnih protupravnih interesa svjesno i namjerno poduzimaju niz protivzakonitih aktivnsoti kako bi na štetu FK Velež uticali na ishod fudbalske utakmice

Vico Zeljković. Arhiva

Piše: M. Smajkić

29.4.2021

Udruženje građana "Mostarski Rođeni" podnijelo je krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv predsjednika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vice Zeljskovića,  članova Izvršnog odbora NSBiH i Komiteta za sudije - suđenje Elmira Pilava, Roberta Zrilića i Hrvoja Turudića, te Dragana Banjca i Mire Hrkača, ali i fudbalskog sudije Zorana Grbića i drugih, kako je istaknuto, za sada n.n. osoba zbog osnovana sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal iz člana 250 KZ BiH, u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

- Prema saznanjima podnosioca krivične prijave odgovorne osobe NSBiH u cilju ostvarivanja svojih privatnih protupravnih interesa svjesno i namjerno poduzimaju niz protivzakonitih aktivnosti kako bi na štetu FK Velež uticali na ishod fudbalske utakmice FK Velež - FK Borac koja se odigrava 30. aprila 2021. godine u Mostaru - piše, između ostalog, u krivičnoj prijavi Udruženja građana "Mostarski Rođeni".

Krivična prijava "Mostarskih Rođenih" protiv čelnika NSBiH. Avaz

Krivična prijava "Mostarskih Rođenih" protiv čelnika NSBiH. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.