PREMIJER LIGA BIH

Karačić i Vukoja: Hercegovački derbi je više od obične utakmice

Trener i prvotimac Širokog Brijega najavili duel sa Zrinjskim

Karačić i Vukoja. NK Široki Brijeg

A. Vatreš

30.4.2021

U novom hercegovačkom derbiju u subotu, na Praznik rada u 19.05 sati na Pecari će snage odmjeriti NK Široki Brijeg i HŠK Zrinjski Mostar.

Osim pozitivnog sportskog rivalstva dvaju klubova, ova je utakmica bitna za obje momčadi zbog velikoga uloga - borba za Evropu.

- Pred nama je još jedna u nizu bitnih utakmica, ali ona je i posebno bitna jer je u pitanju veliki hercegovački derbi i ulog je veliki. Dolazi nam kvalitetan protivnik, a mi bi mogućom pobjedom došli na korak bliže cilju, kazao je šef stručnog štaba Širokog Brijega Toni Karačić na konferenciji za medije.

Za zamjenika kapitena i rođenog Širokobriježanina Božu Vukoju, kako je istaknuo, ova je utakmica više od obične utakmice.

- Za mene je ovo vrlo posebna utakmica. Hercegovački derbi je puno više od obične utakmice. U pitanju je istinski derbi i zdravo sportsko rivalstvo. Sigurno će biti teška i zahtjevna utakmica. Zanima nas samo pobjeda kojom bi došli na bod do Evrope, poručio je Vukoja.

Toni Karačić se osvrnuo i na trenutačne kadrove dviju momčadi poručivši kako je njegova momčad doživjela veće promjene.

- Unatoč svemu, među nama nema velikih nepoznanica. Sigurno će biti strpljenja s obje strane i nije realno očekivati neka iznenađenja. Smatram kako će spretniji tim izvući bolji ishod i vjerujem kako će upravo to učiniti moj tim, naglasio je Karačić.

Za pozitivan ishod u redovima domaćih ne nedostaje morala i motiva.

- Upali smo u krizu rezultata, ali motiva neće nedostajati. Moral i motiv u hercegovačkom derbiju uvijek mora biti na visokoj razini, naglasio je Vukoja.

U ekipi Širokog Brijega za veliki hercegovački derbi jedini neće konkurirati nedovoljno oporavljeni Teo Herceg.

Utakmicu na Pecari sudit će Irfan Peljto iz Sarajeva, a direktan je prijenos osiguran na kanalu Arena Sport TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.