POVREDE

PSG u problemima, Mbape bi mogao propustiti revanš protiv Mančester sitija

Srećom, imamo još igrača u timu koji mogu dobro odigrati i popuniti njegovo mjesto, rekao je trener Parižana Maurisio Poketino

Mbape: Neće igrati u subotu protiv Lansa. Agencije

A. M.

30.4.2021

Jedan od najboljih fudbalera PSG-a Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) zbog povrede neće igrati u subotu protiv Lansa, a neizvjestan je i za revanš meč polufinala Lige prvaka sa Sitijem u Mančesteru.

Parižani u subotu dočekuju Lans u 35. kolu Lige 1 i izvjesno je da u timu neće biti francuskog napadača, koji se nakon prvog duela s "Građanima" požalio na povredu. 

- Kilijan ima problem s listom desne noge. Nadamo se da nije ništa ozbiljno i da će se moći vratiti u tim što je prije moguće. On je važan za našu igru i kada nemate ključnog igrača, to uvijek ima utjecaja. Srećom, imamo još igrača u timu koji mogu dobro odigrati i popuniti njegovo mjesto - rekao je trener Parižana Maurisio Poketino (Mauricio Pochettino).

Parižani su izgubili u prvoj polufinalnoj utakmici na "Parku Prinčeva" iako su poveli golom Markinjosa (Marquinhos). U drugom poluvremenu gosti iz Mančestera zaigrali su mnogo bolje i golovima Kevina de Brujnea (De Bruyne) i Rijada Mareza (Riyad Mahrez) preokrenuli rezultat.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.