STRUČNJACI

Murinjo: Nastavljam sa normalnim životom, osjećam da sam svjež

Osjećam da sam miran i na odmoru sam

Žoze Murinjo. Arhiva

G. Š. / The Times

1.5.2021

Nemam planove, u najkraćem je Žoze Murinjo (Hose Mourinho) odgovorio na pitanje u intervjuu za "Tajms" o tome da li će uskoro možda voditi neki novi klub.


Vratiću se u fudbal

Murinjo je u Totenhemu proveo svega 17 mjeseci, a otkaz je dobio baš pred finale Liga kupa. Raskid saradnje je došao u veoma neobičnom momentu i to dan poslije objavljivanja da će Spursi igrati Superligu. Poslije možda i najturbulentnije nedjelje u historiji fudbala Portugalac je smiren i ne razmišlja o tome gdje će biti u budućnosti.

- Nemam planove. Nastavljam sa normalnim životom, osjećam da sam svjež. Osjećam da sam miran i na odmoru sam. Imam više vremena da radim svoj domaći i da analiziram. Vratiću se u fudbal. Ne samo u pravi klub, već u pravu kulturu. Možda je sljedeće sezone prerano, vidjet ćemo - rekao je Murinjo.


Stručni konsultant

Žoze je prije Totenhema vodio Mančester junajted, Real, Inter, Čelzi i Porto, a sa Spursima je po prvi put u sezoni dobio deset poraza u ligi u jednoj sezoni.

On će se predstojećeg ljeta vratiti svom poslu koji je imao dok je bio bez kluba. Bit će stručni konsultant tokom Evropskog prvenstva, a za "Times" je pričao i o šansama Engleske da osvoji Evropsko prvenstvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.