TRANSFERI

Gvardiola predstavio Mbapeau ponudu Sitija

Osim što je stekao prednost pred revanš polufinala Lige prvaka u Mančesteru (2:1), španski stručnjak je boravak u Gradu svjetlosti iskoristio da uspostavi ponovni kontakt sa Kilijanom Mbapeom

Kilijan Mbape. Arhiva

G. Š. / L‘Equipe

2.5.2021

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola (Guardiola) nije gubio vrijeme u Parizu. Osim što je stekao prednost pred revanš polufinala Lige prvaka u Mančesteru (2:1), španski stručnjak je boravak u Gradu svjetlosti iskoristio da uspostavi ponovni kontakt sa Kilijanom Mbapeom (Kylian Mbappe).


Nema pomaka

Francuski napadač kojem naredne sezone ističe ugovor s PSG-om, zbog činjenice da još nije produžio saradnju sa Parižanima, na meti je mnogih evropskih giganata, a u vrhu liste interesenata je i Mančester siti koji je ozbiljno shvatio trku sa Parižanima, ali i Realom i Liverpulom.

Prema saznanjima "L'Equipe" Gvardiola je tokom gostovanja Sitija u Francuskoj stupio u kontakt sa napadačem i iznio jasan stav da ga želi vidjeti u svom timu, međutim nije dobio željeni odgovor. Iako Mbape nije decidno odbio mogućnost da se preseli među "Građane", nije došlo do konkretnog pomaka u pregovorima, ali takav epilog prema saznanjima istog izvora nije obeshrabrio stratega premijerligaša.

Slobodan igrač

Napadač koji je upravo protiv Sitija, 2017. godine još kao igrač Monaka, doživio potpunu igračku eksploziju i skrenuo pažnju Gvardiole, danas je bliži nego ikad klubovima koji ga pomno prate već sezonama, s obzirom na to da su pregovori sa Pari Sen Žermenom po pitanju nastavka saradnje već mjesecima na mrtvoj tački. Francuski klub, iako je kao prioritet postavio potpis novog ugovora koji je već nekoliko puta najavljivan, ušao je u ozbiljnu trku sa vremenom imajući u vidu da će, ukoliko ne uspije u misiji, predstojećeg leta morati da se pomiri sa sudbinom i proda centarfora daleko ispod cijene kako bi izbjegao situaciju da Mbape u julu 2022. godine ode kao slobodan igrač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.