PRIJELAZNI ROK

Dortmund prodaje Sanča, a čuva Halanda!

Prije godinu su se dva mjeseca lomila koplja oko Džejdona Sanča (Jadon Sancho) i na kraju je ostao na Vestfalenu

Norvežanin ostaje u Dortmundu. Arhiva

G. Š./ Bild

2.5.2021

Još jedan buran prijelazni rok čeka Borusiju Dortmund. Prije godinu su se dva mjeseca lomila koplja oko Džejdona Sanča (Jadon Sancho) i na kraju je ostao na Vestfalenu. Ovog puta će dvojica igrača biti na cijeni. Prva zvijezda nekadašnjih „Milionera“ nije više Sančo, sada je to Erling Haland (Haaland), a ne postoji moćni klub sa Zapada koji se ne interesuje za njega. 

Dogovor sa Džejdonom

Svi bi voljeli vidjeti u svojim redovima golobradu gol mašinu iz Norveške. Samo što Dortmund nema namjeru da ga proda. Tako barem tvrdi Mihael Cork (Michael Zorc), direktor crno-žutih, koji je do sada, čini se, uvijek izlazio u javnost sa iskrenim i tačnim izjavama. Nije ništa frizirao da bi se dopao navijačima ili da bi dizao cijenu svojim pulenima.

Cork je objasnio da će Sančo, sasvim izvesno, napustiti Vestfalen ovog ljeta, dok će Haland ostati.

- Mi smo imali prošlog ljeta dogovor sa Džejdonom da pod određenim uslovima može da ode iz kluba. On je kod nas već nekoliko godina. A, sa Halandom nemamo takav dogovor, objasnio je sve Cork u kratkim crtama.


Cijena manja za 20 miliona eura

Ti određeni uslovi od prošlog leta kada je Sančo bio u pitanju su bili 120.000.000 eura, koliko je Dortmund tražio za obeštećenje od Mančester junajteda i poslije dva mjeseca natezanja nije ih dobio. Ovog puta, kako pišu njemački mediji, cijena na koju bi Dortmund pristao je za 20.000.000 eura manje nego prije godinu.

A, Erling Haland? Koliko god ga svi tražili, Dortmund će ga teško pustiti. Mada, nije ni Mino Rajola, agent norvšekog vunderkinda, igrač za potcjenjivanje...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.