OTIĆI ILI OSTATI

Salah pred najveći engleski derbi zabrinuo navijače Liverpula

Ugovorom je vezan do ljeta 2023. godine, ali još mu niko ne nudi novi ugovor

Mohamed Salah. Arhiva

G. Šumar

2.5.2021

Egipćanin i najbolji igrač Liverpula Mohamed Salah još  čeka da mu ponude novi ugovor. Podsjetimo, ugovorom je vezan do ljeta 2023. godine, ali još mu niko ne nudi novi ugovor.


Želim ostati što duže, ali...

- Niko iz kluba trenutno ne priča sa mnom o novom ugovoru, tako da ne mogu reći mnogo o tome, kazao je Salah.

Ipak, on je naglasio da je posvećen Liverpulu i da ima želju da u budućnosti bude član ovog kultnog kluba, a na čelnicima Redsa je da mu spreme novi ugovor.

- Ako me pitate, želim ostati ovdje što duže, ali sve je u rukama kluba. Ja ću davati 100 posto od sebe da osvojimo što više trofeja. Uvijek ću davati sve za ljude koji mi pokazuju toliko ljubavi, zaključio je egipatski reprezentativac.


Oprostili se od titule

Salah se povezuje s Barcelonom, Real Madridom i drugim velikim klubovima, zbog čega se i očekuje da mu se dostavi ponuda s novim ugovorom, koji će vjerojatno biti bolji nego trenutni. Egipćanin je več četiri godine stanovnik Liverpula sa kojim je osvojio Premier ligu, Ligu prvaka, evropski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo. Ova sezona nije baš najbolja za Redse, koji su ispali iz Lige prvaka u četvrtfinalu od Real Madrida, a od titule su se davno oprostili. Ostaje im da se bore za četvrto mjesto kako bi i sljedeće sezone bili učesnici Lige prvaka. U nedjelju (17:30 sati) samo na SK1 možete pratiti najveći engleski derbi između Mančester junajteda i Liverpula.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.