STRUČNJACI

Anćeloti: Ne želim kritikovati Pirlove rezultate

Volim ga i neću ga osuđivati, rekao je menadžer Evertona

Karlo Anćeloti. Arhiva

G. Šumar

2.5.2021

Menadžer Evertona Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti - 61) govorio je o neuspešnoj sezoni koju iza sebe ima njegov nekadašnji klub Juventus, ali nije želio da kritikuje trenera „Stare dame“ Andreu Pirla, koji je svojevremeno bio njegov igrač tokom mandata u Milanu. Juventus i Milan našeg Radeta Krunića odigrat će 9. maja međusobni duel i ključnu bitku koja će odlučiti plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

- U Italiji je lijepa trka za mjesta koje vode u Ligu prvaka, baš kao i ovdje kod nas u Engleskoj, rekao je Anćeloti i dodao: 

- Što se meča Milana i Juventusa tiče, nadam se da će na kraju bolji tim imati poziciju broj četiri, a također se nadam da će bolji biti Milan. Ja sam sarađivao sa Pirlom još iz dana u Milanu i ne želim da kritikujem njegove rezultate. Volim ga i neću ga osuđivati, rekao je nekadašnji šef struke Ređine, Parme, Juventusa, Čelsija, Pari Sen Žermena, Real Madrida, Bajerna i Napolija.

Juventus je peti sa 66 bodova, koliko ima i četvrtoplasirani Napoli, koji je na mjestu koje vodi u Ligu prvaka. Sada je već izvesno da će Juventus prvi put od sezone 2010/2011. ostati bez trofeja u Seriji A.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.