ENGLESKA

Odgođen derbi između Mančester Junajteda i Liverpula

Navijači provalili na Old Traford

Navijači ispred Old Traforda. AFP

A. Vatreš

2.5.2021

Najveći derbi engleskog nogometa, sudar Mančester Junajteda i Liverpula je odgođen nakon što su navijači Junajteda provalili na travnjak Old Trafforda tražeći odlazak vlasnika kluba, te se sukobili s policijom ispred stadiona.

Nekoliko sati prije početka najvećeg engleskog nogometnog derbija navijači Junajteda su provalili na travnjak Old Traforda tražeći odlazak vlasnika kluba.

Stotine navijača "Crvenih đavola" uspjelo se probiti na travnjak Old Traforda, a navijači su prosvjedovali protiv američkih vlasnika Uniteda, obitelji Glejzer (Glazer), zbog sudjelovanja u projektu Superlige.

Druga grupa navijača se okupila ispred Old Traforda, dok je treća grupa pokušala blokirati hotel Lowry u kojem su smješteni igrači Junajteda. U jednom trenutku došlo je i do sukoba između navijača i policije.

Utakmica je trebala početi u 17:30 sati, no obje momčadi zadržane u hotelu, a do stadiona se nije probio niti sudac Majkl Oliver (Michael).

Čelnici Junajteda sazvali su hitan sastanak kako bi se utvrdili je li prekršen neki protokol Covid-19 nakon invazije navijača na stadion.

Policija je oko 17 sati uspjela očistiti travnjak i okolicu stadiona Old Traford, međutim, još nema informacija hoće li se danas igrati.

Junajted je bio jedan od šest premijerligaških klubova koji su bili među osnivačima Superlige, a svi su se povukli 48 sati kasnije nakon ljute reakcije šire nogometne zajednice.

Džoel Glejzer (Joel Glazer) izvinio se pristalicama, međutim, dio Junajtedovih navijača na protestu je nosio transparente s natpisom "izvinjenje nije prihvaćeno", prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.