MANČESTER

Navijači Junajteda nastavili proteste: Postavili četiri zahtjeva vlasnicima kluba

Za kraj se navodi da se očekuje da vlasnici i uprava kluba odgovore na zahtjeve do petka

Hoće li vlasnici Junajteda mijenjati poslovanje kluba?. AFP

G. Šumar

3.5.2021

Nakon što su u nedjelju provalili na stadion "Old Traford" zbog čega nije odigran derbi sa Liverpulom, navijači Mančester junajteda su i danas nastavili proteste. Trenutno se nalaze oko stadiona, a engleskim medijima su prenijeli svoje zahtjeve koje su spremili za vlasnike kluba, porodicu Glejzer.


 

Četiri zahtjeva

U pismu američkim vlasnicima naveli su četiri zahtjeva:

1. Očekujemo da se otvoreno angažujete za reviziju vlasničke strukture fudbala, u kojoj će određen udio kluba pripasti u korist navijača.

2. Želimo imenovanje nezavisnih direktora, koji će sjediti u Upravnom odboru i čija će jedina svrha biti odbrana interesa našeg kluba, a ne njegovih akcionara.

3. Neophodno je da postoji saradnja između navijačkih grupa, ali i ostalih pristalica Mančester junajteda i uprave kluba.

4. Klub mora da se obaveže na konsultacije sa vlasnicima sezonskih karata o svim značajnim promjenama u budućnosti, uključujući i one o učešću u nekom novom takmičenju.


Čitava situacija uznemirava porodicu Glejzer

Za kraj se navodi da se očekuje da vlasnici i uprava kluba odgovore na ove zahtjeve do petka.

S druge strane, britanski mediji navode da čitava situacija uznemirava porodicu Glejzer, ali da ne vjeruju da će zbog toga mijenjati svoje odluke i poslovanje kluba.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.