LIGA PRVAKA

Gvardiola pred revanš sa Parižanima: O protivniku ne razgovaramo

Vrline PSG-a su što mogu da mijenjaju formaciju na terenu, što imaju vrlo pametnog trenera, pa i ne znam šta će smisliti za revanš

Pep Gvardiola: Vrlo malo je stvari koje me brinu pred revanš. Arhiva

G. Šumar

3.5.2021

Trener Sitija Pep Gvardiola (Guardiola) u najavi revanša polufinala Lige prvaka protiv PSG-a izjavio je da je privilegija je biti dio te utakmice. 

- Mnogima od nas je ovo prvi put da se borimo za finale i dat ćemo sve od sebe da dobijemo meč, rekao je Gvardiola, koji je osvajao pehar Lige prvaka sa Barcelonom, i kratko dodao: 

- Vidjet ćemo šta će biti.

Siti ima solidnu prednosti, jer je pariških 90 minuta završio pobjedom od 2:1.

- U dobroj smo formi. Rekao sam momcima da ne razmišljaju previše o tome da mora pobijediti utakmicu. Nego, da igraju kao veliki broj mečeva ove sezone. Imamo malu startnu prednost, ali ćemo igrati da dobijemo i revanš.

Ključ je, kako kaže trener Sitija, u samokontroli.

- Velikom broju momaka ovo je prvi put da igraju za finale Lige prvaka. Dobro znamo za šta se borimo. U ovakvim utakmicama je bitno da ne dozvolite emocijama da vas ponesu. Ključno je da se bude smiren, da znate u svakom trenutku šta radite. Ne moram nikom u klubu, niti igraču niti kuharu, govoriti koliko je ovo velika utakmica za nas - ističe Gvardiola.

Uoči revanša više radi na psihičkoj, nego na taktičkoj pripremi ekipe.

- Godinama smo čekali ovaj trenutak. Jučer smo pričali i danas o tome ko smo mi, šta moramo da uradimo. O protivniku ne razgovaramo, jer smo igrali prije samo sedam dana. Pričamo o nama, samo o nama i šta bi trebalo mi da radimo - objašnjava menadžer Sitija.

Mbape i Nejmar

Ipak, to ne znači da "Građani" potcjenjuju Parižane...

- Njihove udarne igle su iste kao prije sedam dana. Mi ćemo probati biti opasniji. Vrline PSG-a su što mogu da mijenjaju formaciju na terenu, što imaju vrlo pametnog trenera, pa i ne znam šta će smisliti za revanš. Naša glas, naša strast je nešto što nisam vidio do sada i zato samo razmišljamo o sebi - otkriva Pep.

Kada je u pitanju Kilijan Mbape (Kylian Mbappe), za menadžera Sitija tu nema dileme.

- Apsolutno će igrati, jedva čekam da ga vidim. Nemam dilemu da će biti na terenu. Nadam se zbog fudbala, zbog igre, da će Mbape biti u sastavu. On i Nejmar su izuzetni. Bili su i u prvoj utakmici, iako smo mi pobijedili. Vrlo malo je stvari koje me brinu pred revanš. Ogroman sam optimista, mnogo mirniji nego ranije. Druga utakmica polufinala je uvijek najteža u ciklusu, teža i od finala. Ali, svjesni smo šta moramo da radimo i to ćemo do detalja objasniti igračima do početka, istakao je Pep Gvardiola. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.