BARCELONA

La Liga pokrenula istragu protiv Mesija, Pjanića i saigrača

Barsa stala iza svoji igrača

G. Šumar

Mesi i Pjanić

Foto: Arhiva


Kapetan Barcelone Lionel Mesi (Messi) u svojoj vili organizirao je druženje s ostalim saigračima, a vodstvo lige je odlučilo zbog čitave priče pokrenuti istragu te možda i kazniti Argentinca. Naime, Mesi je odlučio sve svoje saigrače i njihove supruge pozvati na roštilj u svoju kuću kako bi podigao atmosferu u ekipi koja ne izgleda dobro u samoj završnici sezone. 

Druženje je organizirao u dvorištu, ali pritom nije mislio na epidemiološke mjere koje su na snazi u Španiji do 8. maja, a zabranjeno je okupljanje više od šest osoba. 

Nešto slično dogodilo se i s igračima Atletiko Madrida koji su tvrdili kako je njihov 'party' održan puno ranije, ali, bez obzira na sve jedan od izvora La Lige je kazao: 

- Nogometaši Atletika su obavijestili sve o svom događaju, i klub i ligu. Reklu su gdje će biti okupljanje, ko će doći i što će tačno raditi, poštivali su sve propise, a za ovu zabau saznali smo tek iz medija.

S druge strane, Barsa je stala iza svoji igrača u čijem saopćenju piše:

- Naši nogometaši provode puno vremena zajedno svaki dan i to uglavnom na maloj distanci. Tako čine svojevrsno kućanstvo. Ista je stvar s njihovim suprugama koje su s njima svaki dan. Poštivala su se epidemiološka pravila - bio je navodno odgovor kluba.

Inače, svi igrači Barcelone su na roštiljanje došli privatnim automobilima, a naš Miralem Pjanić taksijem...

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na