ROMA

Fonseka na izlaznim vratima: Hoće li Sari trenirati Džeku?

Pitanje je do kada će Portugalac ostati na kormilu, do četvrtka ili kraja sezone

Džeko i Fonseka. Arhiva

Piše: G. Šumar

4.5.2021

Roma našeg Edina Džeke je u ozbiljnoj krizi, a već dugo se bar u medijima drma klupa Paulu Fonseki (Fonseca). Međutim, Portugalac za sada odolijeva, ali pitanje je do kada?


Pet kola, četiri boda

Roma je u posljednjih pet mečeva u Seriji A osvojila samo četiri boda i sada je Sasuolo je na samo dva boda zaostatka. "Vučica" drži mjesto koje vodi u Ligu konferencija, a već sada ima male šanse da kroz ligu obezbijedi Ligu Evrope. Šansa da osigura Ligu prvaka za sljedeću sezonu sada je samo u domenu teorije.

U Seriji A ona od minulog kola više i ne postoji, a od četvrtka ona je gotovo bezizgledna i kroz Ligu Evrope, jer je u prvom meču polufinala doživljen debakl na Old Trafordu od Mančester junajteda - 6:2. Jasno je da će Fonseka voditi tim bar u revanšu u Rimu, to je odlučeno posle jednosatnog sastanka na najvišem nivou na kojem su učestvovali vlasnici Den i Rajan Fridkin, generalni menadžer Tijago Pinto i trenerov agent.


Sari na čekanju

Niti je Fonseka podnio ostavku, navodno nema ni nameru, niti mu je još uručen otkaz. Uprkos špekulacijama da bi mogao da ga dobije poslije revanša, ukoliko se ne dogodi čudo, vjerovatniji je scenario da će Fonseka ipak privesti sezonu kraju, a onda da će mu se zahvaliti u klubu. Favorit rukovodstva kluba da od naredne sezone vodi Romu je Mauricio Sari (Maurizio Sarri), a ukoliko Fonseka ipak dobije otkaz prije kraja sezone u posljednja četiri kola u ligi vodit će ih privremeni trener, a četvorica su kandidata: Bruno Konti, Morgan de Sanktis, Fabricio Pićareta i Alberto de Rosi.

Inače, kako se bliži ljetni prijelazni rok, tako se ponovo pojavljuju brojne špekuliše o sudbini našeg „Dijamanta“ koji je pod ugovorom s Romom do 30. juna 2022. godine. Mediji u Italiji špekulišu kako bi ovog ljeta naš as konačno mogao spakovati kofere i promijeniti klub.

Najviše se piše o transferu u Inter koji je novi prvak Italije. Nije tajna da je trener popularnog milanskog kluba Antonio Konte (Conte) i ranije želio dovesti Džeku, ali se nisu poklopile sve kockice.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.