LIGA PRVAKA

Marez presudio Parižanima, historijsko finale za Mančester siti

"Građani" i u revanšu nadigrali PSG

Marez i Nejmar u duelu. AFP

Piše: A. M.

4.5.2021

Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se u finale Lige prvaka nakon što su i u revanšu bili bolji od PSG-a. U prvom meču odigranom na "Parku Prinčeva" Siti je slavio pobjedu rezultatom 1:2, a "Građani" su večeras na "Etihadu" zatvorili sve prilaze svom golu i ostvarili pobjedu bez primljenog gola 2:0. Ovo je historijski uspjeh za tim Pepa Gvardiole (Guardiola) i prvo finale u klupskoj historiji.

Junak u pobjedi Mančester sitija bio je dvostruki strijelac Rijad Marez (Riyad Mahrez). Alžirac je u 11. minuti iskoristio jedan odbitak i doveo svoj tim u vodstvo, a sve dileme oko pobjednika i prvog finaliste Lige prvaka riješio je u 69. minuti, nakon kontre, kada je pogodio na asistenciju Fila Fodena (Phil).

Parižani su u 71. minuti ostali s igračem manje. Anhel Di Marija (Angel Di Maria) je zaradio direktan crveni karton nakon nesmotrenog poteza. Argentinac je prilikom izvođenja auta izgubio živce i nagazio Fernandinja (Fernandinho), a to je odmah primijetio Bjorn Kuipers i pokazao mu direktan crveni karton i put u svlačionicu.

PSG je večerašnju bitku izgubio bez svoje prve zvijezde, Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe). Trener Maurisio Poketino (Mauricio Pochettino) odlučio je ne rizikovati s njegovom povredom i donio je odluku da Francuz ostane na klupi.

Drugi finalista bit će poznat u srijedu nakon što Čelzi i Real u Londonu daju posljednju riječ. U prvom duelu na stadionu "Alfredo di Stefano" bilo je neriješeno 1:1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.