SRBIJA

Vučić: Pohapsit ćemo mafijašku bandu iz fudbala

Čelnici fudbalskih saveza godinama su uvjeravali da je prvenstvo Srbije svake sezone “regularnije“ – ne i regularno, od prethodnog, ali i završnica tekući ciklus nam pokazuje da od tih obećanja nismo dobili ništa

Aleksandar Vučić. Arhiva

G. Š. / Mozzart Sport

5.5.2021

Decenijski san ljubitelja fudbala u Srbiji je da se prvenstvo očisti od mešetara i da se navijači vrate na stadione da gledaju utakmice u kojima se pobjednik unaprijed ne zna. Čelnici fudbalskih saveza godinama su uvjeravali da je prvenstvo Srbije svake sezone “regularnije“ – ne i regularno, od prethodnog, ali i završnica tekući ciklus nam pokazuje da od tih obećanja nismo dobili ništa, piše Mozzart sport.


Fudbalska mafija

Međutim, sada se u cijelu priču uključio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji u intervjuu za TV Pink obećava: Pohapsit će “fudbalsku mafiju“.

- Mnogo sam tužan kako nam izgleda završetak fudbalskog prvenstva. Mafijašku bandu iz fudbala, kojoj se smije cijela Evropa i svijet, sve ćemo da ih pohapsimo. Narod neka vidi da li govorim istinu, i kako će da se igra sljedeće prvenstvo, rekao je Vučić.

Pomoći će i to što se od sljedeće sezone i u Superligu Srbije uvodi VAR, ali svi dobro znaju da to nije nikakva garancija dok se u borbu protiv namještanja ne uključi policija i bezbjednosne službe. I upravu tu Vučić može da pomogne.


Nema veze koji funkcioner im je pomagao

- Sada vam kažem, tu mafijašku bandu iz fudbala... Sve ćemo da ih pohapsimo. Koji puštaju penale da im se smije cijeli svijet. I nema veze koji funkcioner im je pomagao. To je moje novo obećanje. Pogledajte rezultate u posljednjih sedam kola. Pa, neki timovi više liče na Mančester siti i Pari Sen Žermen, završio je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.