LIGA EVROPE

Solskjer: Naš posao je da budemo fokusirani na teren, ali svakako ćemo osluškivati glas naših navijača

Podsjetit ću da je Roma znala da preokrene rezultat protiv Barcelone, rekao je Norvežanin

Ole Gunar Solsker. Arhiva

G. Šumar

5.5.2021

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solsker (Ole Gunnar Solskjaer) pred revanš meč polufinala Lige Evrope sa Romom našeg Edina Džeke rekao je da njegov tim još nije osigurao plasman u finale, iako je u prvoj utakmici slavio rezultatom 6:2.


Nećemo kalkulisati

- Svi kažu da je naš prolazak u finale gotova stvar, ali ne slažem se sa tim. Podsjetit ću da je Roma znala da preokrene protiv Barcelone, kada su Katalonci imali prednost od 4:1, rekao je Solskjer i dodao:

- Zbog toga nećemo praviti kalkulacije sa rezultatom, već ćemo ući u meč kao da je u prethodnom bilo 0:0. To je jedini način na koji Junajted mora igrati jer silno želimo plasman u finale.

Što se tiče sastava, očekuju se minimalne promene.

- Neće biti većih izmjena u našoj ekipi, možda tek jedna ili dvije - otkriva Norvežanin.


Protesti navijača

Solskjer je, također, na press-konferenciji odgovarao na brojna pitanje novinara vezana za sukob navijača sa vlasnicima kluba - porodicom Glejzer, zbog čega su već danima protestima pokazivali svoje nezadovoljstvo, a u nedjelju su pred meč sa Liverpulom upali na teren.

- Naš posao je da budemo fokusirani na teren i rezultate, to sam već rekao, ali svakako ćemo osluškivati glas naših navijača. Ne morate biti veliki stručnjak da biste shvatili sa kakvim se izazovima suočavamo. Bio bih tužan da se u budućnosti nešto poremeti, kao sada derbi sa Liverpulom. Željeli smo odigrati tu utakmicu i zabilježiti važnu pobjedu za svoje navijače. Međutim, to se nije desilo, zaključio je Solskjer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.