NSBIH

Dva kluba nisu dobili licencu za učešće u Premijer ligi BiH

Prvostepena komisija će nakon pregleda dodatne dokumentacije donijeti odluke o izdavanju licence za FK Radnik Bijeljina i FK Sloboda Tuzla

Klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS BiH u roku od osam dana. Arhiva

Piše: G. Šumar

5.5.2021

U prostorijama Nogometnog savez Bosne i Hercegovine u Sarajevu jučer je održana sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova.

- Na ovoj sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima koji su aplicirali za učešće u takmičenjima u Premijer ligi BiH i UEFA-inim klupskim takmičenjima u sezoni 2021/2022, saopćeno je iz NSBiH.


Donesene su sljedeće odluke:

- Licencu za učešće u takmičenjima Premijer lige Bosne i Hercegovine su dobili sljedeći klubovi: FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, FK Borac Banja Luka, HŠK Zrinjski Mostar, FK Tuzla City Tuzla, FK Željezničar, FK Krupa Krupa na Vrbasu i FK Velež“Mostar. Licencu za učešće u Premijer ligi BiH nisu dobili: FK Mladost Doboj Kakanj i FK Olimpik Sarajevo.

Prvostepena komisija će nakon pregleda dodatne dokumentacije donijeti odluke o izdavanju licence za FK Radnik Bijeljina i FK Sloboda Tuzla.

- Licencu za učešće u UEFA-inim klupskim takmičenjima su dobili sljedeći klubovi: FK Sarajevo, FK Borac Banja Luka, NK Široki Brijeg, HŠK Zrinjski Mostar, FK Željezničar Sarajevo, FK Velež Mostar i FK Tuzla City. Licencu za učešće u UEFA-inim klupskim takmičenjima nisu dobili sljedeći klubovi: FK 'Sloboda' Tuzla, FK Olimpik Sarajevo, FK Krupa Krupa na Vrbasu, FK Mladost Doboj Kakanj i FK Radnik iz Bijeljine.


Licencu za učešće u UEFA-inoj Ligi prvaka za žene za sezonu 2021/22 dobio je i ŽNK SFK 2000 iz Sarajeva.

- U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS BiH - Premijer liga BiH i UEFA-ina takmičenja, klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS BiH u roku od osam dana od dana prijema pisanih odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS BiH, zaključeno je u saopćenju NSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.