TEŽAK ŽIVOTNI PUT

Pobjegao iz pakla droge i nasilja i odlučio polufinale Lige prvaka

O njegovoj životnoj priči mogao bi se snimiti film

Od niželigaša i sedme lige do zvijezda. AFP

G. Š. / Sportske novosti

5.5.2021

Mančester siti je u revanš utakmici Lige prvaka stigao do pobjede (2:0) protiv PSG-a (ukupno 4:1) i tako se po prvi puta u svojoj historiji plasirao u veliko finale. Jedan od najzaslužnijih za ovaj uspjeh bio je fantastični Rijad Mreu (Riyad Mahrez) koji je odigrao dvije sjajne utakmice protiv Parižana. O njegovoj životnoj priči mogao bi se snimiti film.


Smrt oca

Marez je rođen u "Sarcellesiu", gradu poznatom po nezapolesnosti, nasilju i trgovini drogom. Njegov otac je Alžirac, a majka ima i marokanske krvi. Nogomet je zavolio od malih nogu, a u mlađim je uzrastima igrao za jednog lokalnog niželigaša. Treneri su mu kroz gotovo čitavu karijeru zbog njegove tada fizičke građe govorili kako neće nikada uspjeti u nogometu, ali on im je na kraju svima pokazao da su bili u krivu.

Otac mu je bio velika podrška u životu, a bez njega je ostao kada je imao samo 15 godina (razlog smrti bio je srčani udar). Marez je rekao da je to možda bio prelomni trenutak u njegovom životu.

- Mislim da sam se tada uozbiljio, stvari su krenule prama naprijed, vjerojatno sam želio napraviti puno više - rekao je Marez pa otkrio kako je u jednom trenutku dobio priliku zaigrati za "Quimpier", klub koji se tada takmičio u sedmom razredu francuskog nogometa.

Obećanje majci

- Sjećam se tog dana, karta za vlak je koštala 160 eura, bili su teški dani, ali obećao sam majci da ću uspjeti i to sam na kraju i učinio, ističe  Marez .

Nakon što je prošao posudbu u "Quimpieru" stigle su ponude Marseja i PSG-a, ali ih je Marez sve odbio i otišao u redove Lavra, u drugu francusku ligu. Tamo je u 60 utakmica, postigao šest pogodaka, a potom je uslijedio transfer na Ostrvo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.