REPREZENTATIVCI

Haris Hajradinović iz Istanbula za "Avaz": Kad smo pravi, niko nas ne može pobijediti

Sretan sam što sam postigao te golove i pomogao svojoj ekipi, rekao je Hajradinović

Haris Hajradinović. KASIMPASA SK

Piše: G. Šumar

6.5.2021

Naš reprezentativni veznjak iz Kasimpaše Haris Hajradinović (27) odigrao je odličnu utakmicu protiv Alanjaspora (3:0), u 39. kolu turskog šampionata, i postigao dva gola.


Tri kola

- Sretan sam što sam postigao te golove i pomogao svojoj ekipi da ostvari važnu pobjedu u borbi za opstanak, rekao je Hajradinović u razgovoru za „Dnevni avaz“ i dodao:

- Do kraja sezone ostala su još tri kola, a prethodna utakmica treba da nam bude prvi korak ka ostvarenju cilja. Pokušat ćemo ostvariti sve tri pobjede do kraja, ako to ikako bude moguće.

Kasimpaša ima dva boda više od Ankaragučua, koji je na mjestu koje vodi u niži rang. Također, prije utakmice protiv Alanjaspora u pet kola osvojila je samo dva boda...

- Malo smo imali problema i sa suđenjem protiv Fenera i Bašakšehira, bilo je još takvih utakmica, ali šta je tu je. Nema šta, tu smo gdje smo, ali sada se lakše diše. Do kraja sezone igramo protiv Erzuruma i Sivasa u gostima, a kod kuće s Ankaragučuom. Nije težak raspored, nadam se da možemo uzeti sedam bodova. Ma kad smo pravi, niko nas ne može pobijediti – mi samo možemo pobijediti sebe - analizira Hajradinović.

Na konstataciju da su dobre igre i golovi najbolja preporuka za reprezentaciju, veznjak Kasimpaše odgovara:


Državni tim

- Trebalo bi tako biti, svakim golom, asistencijom i(li) dobrom partijom trebao bih biti bliže. Na selektoru je, nije do mene, stidljivo komentira Hajradinović, koji nije dobio poziv za prethodne duele s Finskom (2:2) i Francuskom (0:1).

- Moje je da u klubu igram što bolje mogu... Prije prethodnog okupljanja selektor je bio u Istanbulu, Armin Hodžić i ja smo razgovarali sa njim, tako da sam se nadao pozivu, ali eto... No, idemo dalje. Vidjet ćemo šta će biti u ubuduće (reprezentacija BiH igra dvije prijateljske utakmice protiv Crne Gore i Danske – op. a.), rekao Hajradinović, koji je ove sezone odigrao 33 klupske utakmice i postigao pet golova, uz šest asistencija.

Na terenu je proveo 2.841 minutu.

- Jedva čekam da se završi ova sezona, pa da malo odmorim i glavu. Ipak, ova takmičarska godina je preduga, previše utakmica – zaključio je Hajradinović.

Treba nam trijumf

Analizirajući start naše reprezentacije u kvalifikacijama za Mundijal 2022., Hajradinović na prvu kaže: „Nije loše“.

- Nadao sam se da u Helsinkiju možemo ostvariti pobjedu... Dobro smo odigrali protiv Francuske na Grbavici, a smo izgubili. Tek je početak, treba nam pobjeda i onda će biti lakše - rekao je Hajradinović.

Razočaran igrom Želje

Hajradinović redovno prati našu ligu.

- Gledao sam 143. vječiti derbi (3:1)... Razočaran sam igrom Želje. Nadam se da će sljedeća godina biti bolja – ističe nekadašnji omladinac kluba s Grbavice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.