ESPN

Superligaši dvije godine bez Lige prvaka?

Iz ove medijske kuće pozivaju se na izvor iz UEFA

Hoće li Madrižani snositi posljedice?. Arhiva

G. Šumar

6.5.2021

Kako prenosi "ESPN", UEFA navodno namjerava da timove koji su ostali vjerni projektu Superlige suspenduje na dvije godine kada je u pitanju takmičenje u Ligi prvaka. Iz ove medijske kuće pozivaju se na izvor iz UEFA. Dakle, to bi značilo da timovi koji se i dalje nisu distancirali od projekta Superlige, koju je inicijativno pokrenulo 12 klubova - Real Madrid, Barcelona, Atletiko, Juventus, Inter, Milan, Arsenal, Mančester junajted, Mančester siti, Liverpul, Čelzi i Totenhem, a u ovom trenutku to su Real Madrid i Juventus.

Čelnici ova dva kluba Florentino Peres (Perez) i Andrea Anjeli (Agnelli) su i čelni ljudi projekta koji (još) nije zaživio. Međutim, prvi su sidro digli premijerligaši, potom i Atletiko, Inter i Milan, a i Barcelona se nekako distancirala. U Italiji je čak i usvojen propis koji izričito zabranjuje učešće tamošnjih klubova u takmičenja koja ne odobrava Savez.

Ostaje da se vidi da li će ova prijetnja ostati samo na nivou spekulacija, i iako se pokaže da je ozbiljna, kakav će odgovor biti onih klubova koji su i dalje ostali privrženi ovom projektu, u prvom redu Reala i Juventusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.